Bob Wenting over Maltstock: ‘Whiskyschoolkamp voor volwassenen’

Nieuws
zondag, 16 juli 2023 om 9:00
maltstock
Misschien weet je dondersgoed wat Maltstock is, misschien ook niet. Er is een hele goede uitleg volgens Bob Wenting, één van de oprichters ervan: ‘Whiskyschoolkamp voor volwassenen’. We leggen je in dit artikel wat Maltstock precies is.
Zet de data alvast in je agenda: 8 tot en met 10 september. In Nijmegen vindt dan Maltstock, the relaxed Whisky Weekend namelijk plaats. Hoewel dit evenement eerder al in onze whiskyfestivalkalender opgenomen was, is er volgens Bob Wenting, één van de twee oprichters geen sprake van een whiskyfestival. Zo laat hij weten in een reactie aan Whisky Monkeys.

Wat is Maltstock en vanuit welke gedachte is dit opgericht?

‘Het is geen festival. Het is een plek waar mensen met dezelfde passie en drive samenkomen. Dat doen ze om whisky, maar ook om verhalen te delen. De reden waarom we dit opgericht hebben, is omdat we op een gegeven moment op whiskyfestivals erachter kwamen dat je altijd dezelfde koppen terugziet. Je spreekt die mensen onder het genot van een drammetje en wisselt even wat tasting notes uit, maar daarna ben je weer uit elkaar.’
En dat is niet het enige. Volgens Wenting is het ook heel lastig om op een festival eens goed te zitten voor een mooie dram, laat staan deze vervolgens te waarderen of goed de tijd voor te nemen. ‘Het is een grote speeddating over het algemeen.’ En die daar de naam: Maltstock, the relaxed Whisky Weekend. Een evenement waar volgens Wenting de tijd is om een heel weekend lang van whisky, verhalen en elkaar te genieten.

Waar kun je Maltstock tickets kopen?

In eerste instantie kwamen er zo’n honderd man naar Maltstock, inmiddels zijn dat er ongeveer 150. Daarmee is het nog steeds een kleinschalig evenement, of zoals wij Nederlanders misschien zouden zeggen: gezellig en knus. De kaarten kunnen via de officiële website gekocht worden. Let wel op: ze zijn niet te koop voor één dag.
Foto: Bob Wenting

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties