Deze nieuwe Big Peat viert 75 jaar Douglas Laing whisky

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 08 december 2023 om 11:00
big peat 18yo
Onafhankelijke bottelaar Douglas Laing is dit jaar 75 jaar oud geworden en dat is een verjaardag om te vieren. Er zijn al verschillende bijzondere releases voorbij gekomen maar er kan er nog zeker een bij. De Islay blended whisky Big Peat heeft namelijk een nieuwe expressie gekregen in de vorm van Big Peat 18 Year Old.
Douglas Laing vond het hoog tijd om de 75e verjaardag met een speciale expressie te vieren van de favoriete Islay whisky. Het is uiteindelijk een limited edition Big Peat geworden die maar liefst 18 jaar oud is.
Daarmee is deze whisky ouder dan het merk zelf is. Big Peat is namelijk voor het eerst in leven geroepen door Douglas Laing in 2009. Fred Laing, de voorzitter van het whiskymerk, had ‘een visie van een groot Islay karakter met een winderige expressie en veel persoonlijkheid’. Het leidde tot de Islay blend die we vandaag de dag kennen, met de Islay visser op de labels.

Wat is Big Peat 18 Years Old whisky?

De Big Peat 18 Years Old whisky is zoals altijd een blend van verschillende Islay malts. De whisky is gebotteld op natuurlijke vatsterkte (49,3 procent alcohol by volume) en is daarbij non-chill filtered en niet bijgekleurd. Wat betreft de tasting notes van de whisky mag je tonen van gezouten fudge verwachten, samen met vette rook en verkoold eikenhout. Ook bevat de whisky tonen van vochtige aarde, gerst en een turfachtige en peperige smaak.
De gelimiteerde Douglas Laing whisky zit in een iets andere fles dan je gewend bent. Het label is namelijk geheel zilverkleurig met daarop in reliëf de Big Peat merknaam en de leeftijd van de drank. Ook is de visser van de partij. Een fles van de drank kost 105,95 euro en is nu te koop via de Douglas Laing website. Vanaf 11 december worden de bestellingen verstuurd.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS