Man scheurt over de snelweg zonder band en whisky als bijrijder

Nieuws
door Whisky Monkeydonderdag, 08 februari 2024 om 13:00
blaastest
Een opmerkelijk verhaal uit Almelo. Een bestuurder heeft daar een ongeluk veroorzaakt en heeft geen idee wat er precies gebeurd is. Het gebeurde in 2022 op de snelweg vlakbij Almelo. Jurgen B. ofwel de bestuurder? Die had veel te diep in het glaasje gekeken. De boosdoener? Waarschijnlijk whisky.
Wat voor whisky Jurgen B. heeft gedronken, is niet bekend. Wel is duidelijk dat Jurgen B. op 2 oktober 2022 een ongeluk veroorzaakte op de A35 bij Almelo. Hij knalde die dag met gigantische snelheid bovenop een andere bestuurder die niet meer kon uitwijken. Het is een wonder dat deze persoon zijn voertuig weer onder controle heeft gekregen en niet gewond is geraakt.
De veroorzaker van de botsing reed gewoon door alsof er niets gebeurd was. Door een ooggetuige die B achterna gereden is, kon de politie hem uiteindelijk alsnog oppakken. Daarbij hielp de beschrijving van het voertuig behoorlijk: de auto miste namelijk voor een band en reed op de velg. Vlakbij de afslag Almelo werd hij onderschept.

Geen idee wat er gebeurd is, maar de whisky als bijrijder verklaart veel

Jurgen B herinnert zich niets: ‘Ik weet niet eens dat ik een ongeluk heb veroorzaakt,’ zei hij afgelopen week tegen de rechter Christine Koppes. De website Tubantia schrijft dat de fles whisky die gevonden is, waarschijnlijk de boosdoener is geweest.
Toen de politie de man destijds van de snelweg plukte, is er namelijk een fles whisky gevonden in de auto. Jurgen B. scheen de alcohollimiet vier keer overschreden te hebben. Hij erkende in de rechtszaal dan ook een drankprobleem te hebben gehad. ‘Ik heb mijn hele leven gedronken maar sinds een half jaar ben ik ervan af.’
Inmiddels is de man een straf opgelegd: honderd uur werkstraf, een week voorwaardelijke celstraf en een jaar rijontzegging. De man mag van geluk spreken dat er geen gewonden, laat staan doden zijn gevallen.
Het is onbekend welke whisky de man heeft gedronken, maar hij was duidelijk geen genieter. We zeggen het zo vaak: whisky is om van te genieten en vooral niet om te zuipen.
Vorig jaar werd bekend dat er op de Noordpool een klimaat heerst waar heel veel gezopen wordt, inclusief de godendrank. Blij dat we in Nederland wonen?!

POPULAIR NIEUWS