Timothée Chalamet proeft wel hele bijzondere chocolade in Willy Wonka

Nieuws
vrijdag, 29 december 2023 om 13:00
wonka
Momenteel wordt menig hart in Nederland veroverd door Willy Wonka. Het is dé kerstfilm met Timothée Chalamet en een reden waarom veel mensen naar de bioscoop gaan. Je zou het misschien niet verwachten, maar er is ook een kleine rol weggelegd voor alcohol.
Wie naar Willy Wonka op het grote doek is geweest, denkt misschien dat de hoofdrolspeler gin krijgt voorgeschoteld als hij bij een hotel incheckt. Maar de oplettende kijker heeft gezien dat hij ook veelvuldig experimenteert met zijn chocolade, waaronder whiskey fudge.

Wat gebeurt er allemaal in Willy Wonka?

En hoewel dat maar één keer voorkomt in de film is het toch te leuk om niet te vermelden. Degene die spoilers wil vermijden, kan het beste nu niet meer verder lezen. Als je de film al wel hebt gezien, maar niet weet waar we het over hebben: lees vooral door.
Op het moment dat Wonka samen met Noodle giraffenmelk gaat stelen in de dierentuin, moet hij de eerst bewaker afleiden. Dit doet hij met een chocolaatje dat hij gemaakt heeft waarmee de bewaker zich binnen no time voelt alsof hij op een feest staat. Of zoals Wonka het uitlegt: ‘Dan wordt hij emotioneel’.

De inhoud van de chocolade

Wonka legt in Noodle uit wat er in zijn bon bon zit:
  • Champagne
  • Witte wijn
  • Rode wijn
  • Whiskey fudge
  • Port
En het werkt, want de beste man, begint daarna te dansen waardoor Wonka en Noodle naar de giraf kunnen. Daarna is er geen referentie meer met de godendrank.

Whisky en chocola in real life

In Nederland gebeurt het overigens echt dat er whisky verwerkt wordt in chocolade en op diverse manieren. Zo maakt Très Bien in Groningen bonbons waar de whisky nog vloeibaar inzit, anderen ganache maken. En natuurlijk is er ook whisky fudge te koop, neem bijvoorbeeld deze luxury malt whisky fudge.
Luxury malt whisky fudge - Chocolade cadeau - Edelhert natuur- 170 gram - Meg Hawkins- kartonverpakking Image
Luxury malt whisky fudge - Chocolade cadeau - Edelhert natuur- 170 gram - Meg Hawkins- kartonverpakking
EUR15.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Filmdepot. Credit: Warner Bros. Pictures International Holland

POPULAIR NIEUWS