Moed indrinken met whisky in Netflix-serie The Night Agent?!

Nieuws
zaterdag, 29 april 2023 om 13:00
night agent
Wie de actieserie The Night Agent heeft gekeken op Netflix, is het misschien opgevallen dat er een korte scene voorkomt met whisky. Als de vice-president in de show het allemaal te veel wordt, besluit hij naar de godendrank te grijpen…
Sinds 23 maart staat The Night Agent op Netflix. Dit was recent één van de best bekeken debuterende series op Netflix. De serie vertelt het verhaal van FBI-agent Peter Sutherland die een nachtagent is in het Witte Huis. Als hij middenin de nacht opgebeld wordt door ene Rose breekt de hol los en blijkt er een mol te zijn in het Witte huis. Maar wie?
De serie bevat in totaal tien afleveringen van in totaal zo’n 45 minuten. Het is de laatste aflevering, Fathers, waarin de kijker niet meer om whisky heen kan.
Let op spoiler volgt

Wat is de rol van whisky in The Night Agent?

In deze aflevering zien we dat de vice-president (Christopher Shyer) samen met zijn dochter (Sarah Desjardins) een bunker ingaat omdat er elk moment een bom af kan gaan. Hij brengt zichzelf en dochterlief in veiligheid, maar heeft het zichtbaar moeilijk met de situatie. De kijker weet wat voor dubbele agenda de vice-president erop nahield.
De whisky, waarvan het merk niet zichtbaar is, maar ingeschonken wordt via een whisky-karaf, heeft duidelijk de functie van ‘moed indrinken’. Eerder in de serie greep de vice-president ook al eens kort naar de fles toen dingen hem te veel werden. Niet de meest chique manier om whisky te vertegenwoordigen in een tv-serie, maar nog altijd beter dan hoe dit recent gebeurde in de Netflix klapper Beef.
Het gebeurt vaak dat whisky opduikt in films en tv-series, maar niet altijd ben je je ervan bewust. Vaak duurt de verwijzing kort, al zijn er momenten dat je even langer na blijft denken en jezelf de vraag stelt: wat is hier precies aan de hand? Denk bijvoorbeeld aan de tv-serie The Last of Us op Hbo Max.
Foto: DAN POWER/NETFLIX