Nieuwe Netflix hit BEEF bevat walgelijke whiskyscene

Nieuws
woensdag, 12 april 2023 om 11:00
beef
De nieuwe Netflix serie BEEF bevat een hele walgelijke whiskyscene. Hoewel de godendrank eigenlijk nauwelijks aan bod komt in de tragikomedie, is één scene zo vies en opvallend dat het aandacht verdient om gedeeld te worden.
BEEF draait sinds 6 april op Netflix. Het is een bizarre tv-serie, bestaand uit tien afleveringen, waarin een verkeersincident tussen twee mensen leidt tot een BEEF, oftewel een dikke ruzie. De hoofdrollen in de show zijn weggelegd voor The Walking Dead-acteur Steven Yeun, Ali Wong en Young Mazino. Andere rollen zijn er voor David Choe, Joseph Leen en Mia Serafino. Als kijker kijk je naar een soort Tom en Jerry waarbij Danny Cho (Yeun) en Amy Lau (Wong) elkaar continu aan het opjagen zijn. Dit is niet zomaar een ruzietje, dit is er één waar je even goed voor wilt gaan zitten.
*let op spoiler volgt over de whisky*

Shotten?!

Ondanks een dikke BEEF gaan er soms ook dingen goed. Zo heeft Paul Cho (Mazino) in aflevering 4, Just not all at the same time, wat te vieren. Hij bedenkt zich niet en trekt een fles whisky open, waarvan het merk helaas niet te zien is. De vorm van de fles, de kurk en de kleur verraden dat het om een fles whisky gaat. Enthousiast roept hij ‘Laten we de nieuwe klus vieren. We doen een shot. ‘Hij schenkt twee anderen wat in een neemt hij zelf ook een slok uit de fles.

Walgelijke whiskyscene op Netflix, brrr

Wat je als kijker niet ziet aankomen is dat hij meteen de slok weer terug spuugt in de fles! Whisky hoor je dan ook niet te shotten. Daar blijft het niet bij. Want meteen daarna vraagt hij aan zijn maten of ze nog meer willen, die dit enthousiast ontvangen en niet gezien hebben dat hij zijn slokje weer uitspuugde. Daarna schenkt Cho uit diezelfde fles, waar hij net dus in gespuugd heeft, opnieuw wat glaasjes in.
Bah, bah, bah. Zo ga je niet om met whisky, maar los daarvan is het natuurlijk uiterst Goor met hoofdletter G. Desondanks dat is BEEF een leuke serie voor mensen die van tragikomedie houden. De serie staat momenteel in de Top 10 best bekeken series op Netflix van dit moment.
Vergeet niet mee te doen aan onze prijsvragen.
Foto: Cr. Andrew Cooper/Netflix © 2023