Kijk je uit naar een nieuwe whisky van Bunnahabhain? Dan is er goed nieuws, want er is een nieuwe expressie onderweg. Het gaat om een 21-jarige Bunnahabhain whisky die gelimiteerd op de markt zal worden gebracht.
Update
Bunnahabhain heeft de 21 Year Old whisky inmiddels in gelimiteerde oplage uitgebracht. De expressie is daarbij voorzien van meer informatie. Zo is de drank gebotteld op 53,6 procent alcohol by volume (ABV) en zijn er tasting notes bekend gemaakt.
De whisky heeft tonen van hout en zoetheid met tonen van romige bessen. Daarnaast zijn er smaken van geroosterde noten en een complexe mis van vijgen en melasse in de mond.
De prijskaart van de whisky is 275 pond. Omgerekend komt dat neer op ongeveer 300 euro.
Originele bericht
‘Het resultaat? Een rijpe, robuuste en goed afgeronde spirit
met een rijk, luxueus mondgevoel.’ Zo luiden de woorden van een persbericht
van de Schotse distilleerderij.
Het gaat om een whisky van 21 jaar oud die grotendeels gerijpt heeft in Ex-Oloroso Sherryvaten, waarna de drank 21 maanden gerijpt heeft in een Pedro Ximénez vat.
Hoe smaakt de nieuwe Bunnahabhain whisky?
Hoe proeft de nieuwe Bunnahabhain whisky? Eigenlijk is er nog niet veel bekend over de nieuwe expressie. In het persbericht wordt alleen een korte teaser gedeeld om mensen alvast nieuwsgierig te maken. Er staat dat er 21 vaten met de hand geselecteerd zijn in het proces van de whisky maken en dat de godendrank op vatsterkte wordt uitgebracht.
Mensen die geïnteresseerd zijn in de nieuwe whisky, kunnen zich inschrijven via de officiële website. Zij krijgen dan als eerste te horen vanaf wanneer de nieuwe whisky te koop zal zijn. Vanaf de website kan er verstuurd worden naar Nederland.
Elke vrijdag hebben we de rubriek Vraag Maar Raak. Hierin geeft de redactie, onze Whisky Monkeys, een antwoord op een leuke whiskyvraag, waarvan we het leuk vinden als jullie ook het gesprek met elkaar aangaan.
Een tijdje geleden was de vraag: Welke whiskynaam vind jij tof? Eén van de Monkeys antwoordde toen Bunnahabhain. Zo zei Daan: 'Iedere keer als je die namen typt, moet je hardop de letters spellen om geen typfouten te maken. Heerlijk die onlogische woorden.'