Nieuwe Bunnahabhain whisky van 21 jaar duikt op

Nieuws
donderdag, 29 augustus 2024 om 7:00
bunnahabhain 21 years
Kijk je uit naar een nieuwe whisky van Bunnahabhain? Dan is er goed nieuws, want er is een nieuwe expressie onderweg. Het gaat om een 21-jarige Bunnahabhain whisky die gelimiteerd op de markt zal worden gebracht. 
‘Het resultaat? Een rijpe, robuuste en goed afgeronde spirit met een rijk, luxueus mondgevoel.’ Zo luiden de woorden van een persbericht van de Schotse distilleerderij.
Het gaat om een whisky van 21 jaar oud die grotendeels gerijpt heeft in Ex-Oloroso Sherryvaten, waarna de drank 21 maanden gerijpt heeft in een Pedro Ximénez vat.

Hoe smaakt de nieuwe Bunnahabhain whisky?

Hoe proeft de nieuwe Bunnahabhain whisky? Eigenlijk is er nog niet veel bekend over de nieuwe expressie. In het persbericht wordt alleen een korte teaser gedeeld om mensen alvast nieuwsgierig te maken. Er staat dat er 21 vaten met de hand geselecteerd zijn in het proces van de whisky maken en dat de godendrank op vatsterkte wordt uitgebracht.

Interesse in de whisky?

Mensen die geïnteresseerd zijn in de nieuwe whisky, kunnen zich inschrijven via de officiële website. Zij krijgen dan als eerste te horen vanaf wanneer de nieuwe whisky te koop zal zijn. Vanaf de website kan er verstuurd worden naar Nederland.
Lees hier wat we nog meer geschreven hebben over Bunnahabhainwhisky.

Vermaak om de naam van de drank

Elke vrijdag hebben we de rubriek Vraag Maar Raak. Hierin geeft de redactie, onze Whisky Monkeys, een antwoord op een leuke whiskyvraag, waarvan we het leuk vinden als jullie ook het gesprek met elkaar aangaan.
Een tijdje geleden was de vraag: Welke whiskynaam vind jij tof? Eén van de Monkeys antwoordde toen Bunnahabhain. Zo zei Daan: 'Iedere keer als je die namen typt, moet je hardop de letters spellen om geen typfouten te maken. Heerlijk die onlogische woorden.'
Wat is jouw favoriete Bunnahabhain expressie?
Whiskey, Cognac & Cigars: Guidance in Mixology, Pairing & Enjoying Life's Finer Things Image
Whiskey, Cognac & Cigars: Guidance in Mixology, Pairing & Enjoying Life's Finer Things
EUR6.44
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS