31-jarige whisky uitgebracht in de Extra Rare Series van Crown Royal

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 15 oktober 2024 om 17:00
crown royal 31 yo whisky
Eerder dit jaar verscheen de oudste whisky van het Canadese merk Crown Royal. Dat betrof een 30-jarige expressie. Dat wordt nu dunnetjes overgedaan, maar dan met een 31-jarige expressie.
De nieuwe whisky is de derde expressie die uitgebracht wordt als onderdeel van de Extra Rare Series, waarmee Diageo mensen aanboort die houden van luxe én oude whisky’s.
‘Crown Royal Aged 31 Years is onze zeldzaamste variant tot nu toe en is de perfecte aanvulling op elke collectie luxe gedistilleerde dranken. (…) Deze whisky heeft meer dan drie decennia geduldig gerijpt en is een trouwe weergave van de reis die we hebben afgelegd om iets buitengewoons te creëren. We zijn verheugd om deze unieke expressie te kunnen delen met onze trouwe merkliefhebbers.’
Hadley Schafer, vice-president van Crown Royal.

Hoe smaakt de whisky?

Dat zijn leuke PR-praatjes, maar de echte vraag is uiteraard hoe de drank smaakt. Daar wordt ook wat over gemeld. In de neus is sprake van kruidige tonen en de drank smaakt naar rode appel, geroosterde eik en vanille.’
De vaten zijn met de hand geselecteerd door master blender Mark Balkenende. Voor zover we weten is dit geen familie van onze voormalige premier.
Enfin, terug naar de whisky. Deze is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). De verkoopprijs ligt op 599 Amerikaanse dollars, wat omgerekend naar euro’s neerkomt op bijna 550 euro.

Waar is de whisky te koop?

Wie een fles wil bemachtigen, dient af te reizen naar de Verenigde Staten. De drank wordt te koop aangeboden in meerdere staten in de Verenigde Staten, maar zal niet naar Nederland komen.
Crown Royal is dus een Canadees merk. Vorig jaar stond het merk op nummer vier van bestverkopende whisky’s wereldwijd.
Wist je dat we ook regelmatig toffe prijsvragen hebben? Bekijk ons overzicht. Zo maak je daar nu kans op een gave whiskytas en gratis tickets voor een festival.
Whisky Leren proeven Image
Whisky Leren proeven
EUR24.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS