Vraag Maar Raak: Welke whiskynaam vind jij tof?

Rubrieken
vrijdag, 17 mei 2024 om 15:00
big peat christmas
Het is vrijdag en dat betekent dat het weer leuk is om met z'n allen van gedachten te wisselen in deze nieuwe Vraag Maar Raak. De vraag deze week luidt als volgt: Welke whiskynaam vind jij tof (en uiteraard waarom)?

Hessel

Er zijn veel whisky namen die ik tof vind. Sowieso is The Scotch Malt Whisky Society voor mij kampioen in ludieke of treffende namen voor haar bottelingen te bedenken. Dit geldt ook, in mindere mate, voor Compass Box.
Verder vind ik als liefhebber van geturfde whisky's de naam Peat's Beast erg goed gevonden. Dat moet een beest van een rokerige dram zijn. Helaas vond ik de twee expressies die ik geproefd heb wel erg jong en ongebalanceerd. Maar rokerige monsters waren het wel.

Daan

Er zijn vele toffe namen in whiskyland. De onafhankelijke bottelaar Blackadder heeft wat mij betreft de stoerste naam in whiskyland. Verder heb ik een zwak voor Laphroaig en Bunnahabhain.
Iedere keer als je die namen typt, moet je hardop de letters spellen om geen typfouten te maken. Heerlijk die onlogische woorden.

Gemma 

Persoonlijk vind ik de naam House of Hazelwood een erg mooie naam. De naam van de whisky is een eerbetoon aan Janet Sheed Roberts, de kleindochter van William Grant, de oprichter van de Glenfiddich.
Zij woonde in Hazelwood House tot haar dood en was tevens voor een tijd de oudste levende persoon in Schotland. Ze is 110 geworden. De flessen zelf zijn ook prachtig om te zien.

Siniša

Ik ben een Star Wars fan en de naam Starward lijkt daar heel erg op. De naam geeft de distilleerderij een universum aan opties voor labels, branding en ga zo maar door.
Er bestaat ook een fles met de naam Starward Solera. Het enige wat het merk hoefde te doen was de naam Solera naast Starward te tikken en het klinkt geweldig.

Ilse

Ik vind een whiskynaam waar een verhaal achter zit altijd leuk, zoals bijvoorbeeld Wolfburn. De naam én het logo verwijzen naar een tekening uit de 16e eeuw van Conrad Gessner.
In zijn tijd werd de wolf veel gezien in Noord Schotland en aan de kust zou een bovennatuurlijk familielid van de wolf leven: de zee-wolf. De zee-wolf, zo werd beweerd, zou geluk brengen aan hen die het geluk hadden hem te zien.
Het huidige logo is pas in 2011 ontworpen, maar misschien brengt een fles Wolfburn toch een beetje geluk!

Rob

Big Peat verwijst naar rokerige blended Malt whisky van Islay en is een label van Douglas Laing. Wat nog mooier is, is dat in iedere botteling ook Port Ellen in je fles zit.
Nu is het percentage van Port Ellen vaak te verwaarlozen, maar marketingtechnisch is dit toch een goede zet.
Het helpt natuurlijk ook dat de ruige visser altijd ruig en stoer op iedere label van een fles prijkt.
In het verlengde daarvan ligt Smokehead. Een doodshoofd op het label doet altijd een beetje luguber aan, maar het zijn top single malt whisky's van Ian McLeod.  

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties