SirDavis Whisky is het nieuwe whiskymerk van Beyoncé

Nieuws
donderdag, 22 augustus 2024 om 8:00
whisky met mike
Er zijn al verschillende artiesten die een eigen drankje hebben. Zo heeft George Clooney een eigen mezcal en Ryan Reynolds een eigen gin. Zangeres Beyoncé komt nu met een eigen whisky: SirDavis whisky.
Het whiskymerk is samen met Moët Hennessy ontwikkeld. Er is samengewerkt met niemand minder dan Dr. Bill Lumsden, director of whisky creation bij The Glenmorangie Company. Lumsden vertelt dat hij Beyoncé vaak ontmoet heeft voor de creatie van de whisky en nauw met haar samengewerkt heeft.

Een eigen interpretatie

Samen met Cameron George, US brand ambassador en educator bij Ardbeg, heeft Lumsden de zangeres begeleid bij het maken van de drank. Lumsden benadrukt dat SirDavis echt de whisky van Beyoncé is en niet zijn whisky.
George vertelt dat Beyoncé vanaf het eerste moment de leiding nam over het project en zelf bepaald heeft wat voor product het moest worden. Ze wilde dat het een echte Amerikaanse whisky zou worden van het meest historische Amerikaanse graan: rogge.
SirDavis whisky is niet alleen met rogge gemaakt, maar bevat ook een deel gemoute gerst, vertelt de brand ambassador. Er is gewerkt volgens een eigen interpretatie van de klassieke tradities van whisky.

Een eerbetoon aan een moonshiner

De keuze van Beyoncé om in de whiskywereld te stappen komt niet uit de lucht vallen. De wereldberoemde zangeres had altijd al een voorliefde voor Japanse whisky. Op een gegeven moment ontdekte ze dat ze een band heeft met de godendrank die verder gaat dan smaakpapillen.
'Toen ik ontdekte dat mijn overgrootvader een moonshiner was geweest, voelde het alsof mijn liefde voor whisky voorbestemd was.'
SirDavis is een eerbetoon aan Davis Hogue. Hij is de overgrootvader van Beyoncé en was tijdens de drooglegging een boer en moonshiner. Omdat er in die periode niet gestookt mocht worden, verstopte Hogue de flessen in de knopen van cederbomen.

Wat is Beyoncés SirDavis whisky?

De SirDavis whisky rijpt twee keer. De eerste rijping vindt plaats in Amerikaanse eikenhouten vaten, waarna er een tweede rijping in Pedro Ximénez sherryvaten volgt. Daarna gaat de drank op 49 procent alcohol by volume (ABV) de fles in. Dit zijn de tasting notes van de whisky:
  • Neus: Pittige sinaasappels uit Sevilla, rozijnen, pittige specerijen zoals kruidnagel, kaneel en gember, Demerara-suiker en toffee. 
  • Smaak: Rijke en boterachtige toffee, gevolgd door specerijen zoals kaneel, kruidnagel en klassieke roggekruiden. Daarna volgen zachte moutige noten en citrus. 
  • Afdronk: Tonen van honing met een zachte, aanhoudende afdronk van sultana's en rijpe kersen.
De expressie komt in september uit met een verkoopprijs van 89 dollar (omgerekend ongeveer 80 euro). SirDavis komt in de Verenigde Staten in de winkels te liggen. De drank is ook te vinden in Londen, Parijs, Tokio en duty free winkels op luchthavens. Of de drank ook naar ons land komt, is niet bekendgemaakt.
Cadeauboeken - Het kleine boek whisky-cadeauboek Image
Cadeauboeken - Het kleine boek whisky-cadeauboek
EUR6.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS