Ardbeg neemt je mee naar het strand in 19 jaar oude whisky

Nieuws
donderdag, 15 augustus 2024 om 7:00
ardbeg traigh bhan batch 6 single malt whisky
De Arbeg Distillery heeft een nieuwe editie van haar Ardbeg Traigh Bhan 19 Years Old single malt whisky uitgebracht. Het gaat om de zesde batch van de bekroonde expressie.
De Traigh Bhan whiskyreeks heeft zijn naam te danken aan een strand aan de Schotse Hebriden dat bekend staat om zijn 'zingende zand'. De vloeistof staat bekend om de balans van de drank en heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept.
Net als de vorige batches heeft de Ardbeg Traigh Bhan Batch 6 gerijpt in een combinatie van ex-bourbon vaten en Oloroso sherryvaten. De stokerij heeft wel wat aan het recept veranderd, vertelt meesterblender Gillian Macdonald.
'Met het hoogste aandeel ex-bourbon vaten - vergeleken met eerdere bottelingen in de serie - is Batch 6 zeldzaam en ongelooflijk evenwichtig.'

Wat is de Ardbeg Traigh Bhan 19 Years Old Batch 6 whisky?

Door het grotere aandeel bourbonvaten heeft de nieuwe Arbeg whisky net even een andere smaak dan de andere versies van de single malt. Liefhebbers mogen tonen van olijfolie, vers gemaaid gras en de klassieke Ardbeg smaken verwachten.
Hieronder staan de tasting notes van de Ardbeg Traigh Bhan 19 Years Old whisky:
  • Neus: Olijfolie, teer, roetachtige rook, gemberchocolade en vers gemaaid gras.
  • Smaak: Licht vettig met een muntachtige zoetheid, geroosterd brood, teerolie, zeep en een vleugje gerookte ananas.
  • Afdronk: Lang met tonen van koffiedik en zoethout.
De Ardbeg Traigh Bhan 19 Years old Batch 6 whisky is, net als de rest van de serie gebotteld in een fles met een speciaal batch symbool. Dit keer bevat de fles de initialen van Dugga Bowman, de head warehouse operator bij de distilleerderij. Het alcoholpercentage van de whisky is 46,2 procent.
De expressie is vanaf eind deze maand te koop bij de Ardbeg Embassy winkels en via de website van de distilleerderij. De adviesverkoopprijs is 280 euro.
Ardbeg Heavenly Peated Image
Ardbeg Heavenly Peated
EUR54.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS