Nieuw menu Beats & Sips gelanceerd in cocktailbar Himkok in Oslo

Nieuws
woensdag, 21 augustus 2024 om 19:30
cocktails
‘Het is allemaal marketing’. Het is een uitspraak die de Nederlandse onafhankelijke bottelaar Jan Beek zomaar geroepen zou kúnnen hebben. Feit is dat de cocktailbar Himkok in Oslo een samenwerking is aangegaan met Sony voor een bijzondere pairing.
Himkok staat momenteel op de tiende plek van de lijst World’s 50 Best Bars lijst en heeft nu een bijzondere pairing tevoorschijn getoverd. Zo zijn er 13 nieuwe cocktails gelanceerd onder de naam Beats & Sips waarbij Noorse lokale artiesten zijn te horen tijdens het drinken.
500 cocktails Image
500 cocktails
EUR10.99
Op voorraad
Koop op bol.

Hoe werkt het concept?

Op de nieuwe menukaart staat een QR-code die mensen kunnen scannen. Deze code leidt naar Spotify en zo kunnen mensen onder het genot van een cocktail luisteren naar Noorse artiesten. Zo staan er liedjes op van de Noorse Idol-winnares van 2020, Mari Bella, die meedeed aan Eurovisie songfestival in 2022, TikTokker Sander Systad en nog meer.
Het idee is bedacht door drie heren en alle cocktails zijn gecentreerd rond één ingrediënt, waarbij gebruik gemaakt wordt van eigen gedistilleerde dranken. Hierbij moet gedacht worden aan aquavits, gins en distillaten.

Welke whiskycocktails staan er op de kaart?

Uiteraard staan er whiskycocktails op de kaart. Die zetten we hieronder op een rij.
Carrot Cake
Deze cocktail is een variant op een traditioneel Noors toetje dat vaak wordt gebakken tijdens feestjes. Het drankje wordt gemaakt met Jack Daniel’s Bonded, worteltaartmix en ongezouten boter. Het liedje dat bij deze cocktail te horen is, komt van Mari Bella.
Seabuckthorn
Deze cocktail is zoet, zuur en fruitig van smaak. De whiskey die wordt gebruikt, is die van Buffalo Trace Bourbon. Verder zit er Cocchi Americano vermouth in en is er cordial gemaakt van duindoornbessen uit de natuur. Het liedje dat te horen is, komt van Sander Sytad.
Fun fact: De bar is opgericht in 2015 – de naam betekent moonshine in het Noors. Het is de eerste distilleerderijbar te wereld.

POPULAIR NIEUWS