Springbank onthult samen met popband een 26 jaar oude gelimiteerde whisky

Nieuws
maandag, 12 augustus 2024 om 12:00
travis x springbank 26 year old single malt whisky
De Springbank Distillery heeft een samenwerking met de bekende Britse popband Travis onthuld. Samen brengen ze een speciale en gelimiteerde single malt whisky uit van 26 jaar oud: de Travis & Springbank 26 Year Old Single Malt whisky.
De samenwerking tussen de Britse band uit Glasgow en de distilleerderij begon tijdens de viering van de twintigste verjaardag van Kilkerran whisky. De wereldberoemde band was onderdeel van de jubileumviering met een optreden in Victoria Hall in Campbeltown.
Hier kwamen vervolgens gesprekken uit voort om samen een whisky uit te brengen. Dit is een whisky geworden die gedistilleerd is in een speciaal jaar, namelijk 1998. Dit is het jaar waarop de band haar eerste album 'The Man Who' uitbracht met daarop een van haar bekendste nummers 'Why Does It Always Rain On Me?'

Wat is de Travis x Springbank 26 Year Old Whisky?

De 26 jaar oude single malt whisky van Springbank heeft 26 jaar gerijpt in een refill bourbon hogshead. Daarna is de drank op 53,5 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan. Hieronder staan de tasting notes van de nieuwe whisky:
  • Neus: Zachte turfrook met de zoetheid van honingraat en tonen van tropisch fruit. 
  • Smaak: Licht en romig, met smaken van vruchtensiroop, perziken in blik en honingmeloen, ondersteund door subtiel houtkruid en de aanhoudende invloed van turfrook.
  • Afdronk: Een vuursteenachtige smaak, met een aanhoudende asachtige tonen die aan kampvuurgloed doen denken.
Het label van de fles bevat artwork die ook op het nieuwste album, L.A. Times van Travis te vinden is.
De releasedatum van de fles valt ook samen met die van dat album, namelijk op 14 augustus. Vanaf die dag kunnen liefhebbers de single malt whisky op de website van Springbank Distillery kopen.
De prijs van een fles is 1250 pond. Er zijn slechts 234 flessen beschikbaar en per persoon mag er slechts één fles gekocht worden. De distilleerderij verzendt de whisky ook buiten Schotland, bijvoorbeeld naar Nederland en België.
Campbeltown Whisky Image
Campbeltown Whisky
EUR39.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Springbank.

POPULAIR NIEUWS