Speyburn opent voor het eerst in 125 jaar haar deuren voor het publiek!

Nieuws
zaterdag, 28 januari 2023 om 13:00
tour
Distilleerderij Speyburn gaat tijdens het grote festival in de regio, Spirit of Speyside, iets unieks doen: voor het eerst in haar 125 jarige bestaan gaan de deuren open voor bezoekers. Een Speyburn tour dus!
Speyside is een regio in het noordoosten van Schotland waar sommige van de bekendste en uitzonderlijkste whisky's vandaan komen. Bekende merken zijn onder meer Glenfiddich en Macallan, maar de regio herbergt meer dan vijftig distilleerderijen.
In de regio wordt sinds 1999 jaarlijks het "Spirit of Speyside" festival gehouden, een festival waarbij meer dan 50 distilleerderijen uit de regio aanwezig zullen zijn. Dit jaar wordt het festival gehouden van 26 april tot 1 mei. Naast Speyburn zullen grote namen als The Glenlivet, Diageo, Craigellachie en Benromach aanwezig zijn.
Het festival wordt groots aangepakt: gedurende zes dagen worden meer dan 500 evenementen georganiseerd, variërend van lezingen door onder meer Ian McDonald, de expert van Join Balvenie Distillery, rondleidingen door de Tamnavulin distilleerderij, een treinreis naar Keith & Dufftown die uiteraard in het teken staat van whisky en zelfs een heuse 19-hole golfevenement.
Eén van de aanwezige distilleerderijen is dus Speyburn, een distilleerderij die al zo lang bestaat als er officieel whisky gedistilleerd mag worden. Speyburn is er altijd prat op gegaan haar productieproces geheim te houden, maar daar gaat dus dit voorjaar verandering in komen.

Speyburn tour is historisch

Gedurende het festival zal Speyburn driemaal daags een twee uur durende tour geven door de distilleerderij. De rondleiding wordt gegeven door de baas van de distilleerderij en de Senior Brand Ambassador. Gasten worden gefêteerd op een rondleiding door de rijke historie van Speyburn en kunnen naar afloop een dram nuttigen van de single malt waar Speyburn bekend om geworden is en waar ze diverse prijzen mee gewonnen hebben.
Wie in april naar het festival wil kan vanaf nu kaarten kopen via de website van het festival. Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst in te schrijven voor de nieuwsbrief om op die manier op de hoogte te blijven.

POPULAIR NIEUWS