Het Hielander Whisky Festival 2023 in Alkmaar komt eraan!

Nieuws
woensdag, 18 januari 2023 om 17:00
hielander whiskyfestival
Het Hielander Whisky Festival is het grootste festival rond whisky in Noord-Holland en wordt gehouden in de Grote Kerk in Alkmaar. Het festival wordt gehouden op 10 en 11 februari en biedt de mogelijkheid om in een prachtige historische ambiance te komen ruiken en proeven.
Het festival wordt al sinds 2011 georganiseerd en is daarmee inmiddels een heuse traditie te worden. Het ‘festivalterrein van de Grote Kerk beslaat maar liefst 3.000 vierkante meter en biedt ruimte aan diverse leveranciers, hapjes uit de Schotse en Ierse keuken, kleding, informatie over reizen naar Schotland of Ierland en nog veel meer. Er zal veel aandacht zijn voor de verschillende whisky’s en distilleerderijen, maar ook is er aandacht voor het productieproces, de verschillen tussen whisky’s en hun rijping en ingrediënten.
Om het festival voor iedereen gezellig en toegankelijk te houden wordt er met sessies gewerkt. Wees niet bang, de tijden voor deze sessies zijn bijzonder ruim. Er is één sessie van zeven tot elf 's avonds op 10 februari en er zijn sessies van één tot vijf uur 's middags en opnieuw van zeven tot elf in de avond op 11 februari.

Het Hielander Whisky Festival op 10 en 11 februari

Bezoekers moeten uiteraard minimaal 18 jaar oud zijn en toegang tot het festival kost 39,95 euro per persoon. Daarvoor krijg je een proefglas, smaakwijzer en diverse whisky’s om te proeven, uiteraard naast toegang tot het festivalterrein.
Een aantal deelnemers is inmiddels bekend. Zo zullen Bacardi Nederland, Anker Amsterdam, Disaronno International, Perfect Dram, Maxxium (distributie van onder andere Bols, Famous Grouse, Hartevelt en Remi Martin) acte de presence geven. Ook worden er diverse masterclasses gegeven en kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding langs diverse whisky stands. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een heuse Schotse kilt te passen!
Een mooie gelegenheid dus om de kennis over whisky uit te breiden of om gewoon in een prettige ambiance te genieten van een ruim assortiment aan beschikbare whisky’s. Houd Whisky Monkeys in de gaten, want wij geven later deze week nog entree weg voor een masterclass tijdens het festival.

POPULAIR NIEUWS