Goudkleurige letters markeren nieuwe look op Australische whisky

Nieuws
maandag, 06 november 2023 om 9:00
starward bottles
De Australische Starward distilleerderij heeft het kernassortiment aangepakt. De whisky’s in de reeks hebben nieuwe labels en een nieuwe flesvorm gekregen en een van de expressies heeft een metamorfose ondergaan.
De nieuwe look van het kernassortiment van Starward Whisky begint bij een complete nieuwe fles. Deze heeft een wat bredere schouder dan het vorige model met een kortere, tabs toelopende hals. Aan de voet van de fles staat in het glas ‘to new horizons’ in de fles gestanst.
Bij het nieuwe ontwerp is niet alleen het model aangepast, maar is er ook aandacht voor duurzaamheid geweest. Er is namelijk 50 procent gerecycled glas gebruikt en de flessen zijn 200 gram lichter dan de voorgaande modellen. Bovendien is er een nieuwe kurk van plantaardig materiaal gebruikt.
David Vitale, oprichter van Starward, vertelt dat hij erg blij is met de aanpassingen. De nieuwe look brengt volgens hem alles waar het merk voor staat tot leven: ‘moderne, innovatieve en heerlijke whisky’.

Starward kiest voor een opvallende nieuwe look

Het moderne element waar Vitale over spreekt komt niet alleen in het flesontwerp voorbij, maar ook in de labels. Deze zijn veel kleurrijker dan voorheen. Enerzijds is dit gedaan om de verschillende drams beter te kunnen onderscheiden van elkaar en anderzijds om wat meer op te vallen in de schappen. Het merk springt bovenaan de labels met goudkleurige letters in het oog, terwijl de namen van de expressies onderaan het label hun plek opgeëist hebben.
De Starward Nova heeft voortaan een rood label, de Solera vind je terug met een koperkleurig label en de Two-Fold van een paars-blauw label voorzien. Als laatste heeft de Fortis expressie een donker paars label, maar bij deze whisky is ook de naam aangepast. De vloeistof is namelijk op een hoger alcoholgehalte gebotteld dan de rest en daar past volgens de naam 100 Proof beter bij. Het nieuwe kernassortiment van de Australische distilleerderij ligt binnenkort in de schappen.
Foto: Starward.

POPULAIR NIEUWS