Starward brengt gloednieuwe Muscat whisky uit

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 28 juli 2023 om 13:00
starward muscat
Het Australische whiskymerk Starward heeft een nieuwe whisky onthuld. Het gaat om de Starward Muscat single malt whisky. De whisky komt gelimiteerd beschikbaar en is alleen via een inschrijving verkrijgbaar.
Voor de nieuwe Muscat whisky zijn de distilleerders van Starward Distillery op pad gegaan in eigen land. Ze zijn naar Rutherglen in de deelstaat Victoria gegaan, een van de beste wijngebieden in het land. Daar is een wijngaard te vinden waar zoete muskaatwijn geproduceerd wordt. Uit deze wijngaard zijn de vaten voor deze nieuwe stijl whisky gehaald.

Wat is de Starward Muscat whisky?

Een deel van de vaten is verkoold door de Australische distilleerderij. De spirit voor de nieuwe Starward Muscat single malt whisky is vervolgens in 2019 voor vier jaar in de vaten gegaan. Daarna is het geheel in 2023 gebotteld op 48 procent ABV.
De nieuwe Starward whisky heeft hierdoor een mooie kastanjebruine kleur gekregen. Wat betreft de smaak meldt Starward op zijn website dat de limited edition whisky je doet denken aan warme kaneelbroodjes of een rozijnenpudding.
Dit zijn de volledige officiële tasting notes van Starward Muscat whisky:
Neus: geroosterde amandelen, rozijnen en lychees
Smaak: kleverige kaneelkruidenbroodjes
Afdronk: zacht en delicaat, met hints van geroosterd eikenhout en zoethout
Je kunt vanaf nu een inschrijving doen op de Starward website. Dit is nog geen garantie dat je de whisky ook daadwerkelijk mag kopen. Mocht je geselecteerd worden en de whisky mogen aanschaffen, dan is de maximale hoeveelheid beperkt tot twee flessen per klant.
De inschrijving voor Starward Muscat whisky sluit op 15 augustus, waarna de gelukkigen op 16 augustus horen of ze de whisky mogen kopen. Als je dan nog niets gehoord hebt, zit je er niet bij. Maar wees gerust: er zijn altijd een paar uitvallers of afhakers en dus kan het zijn dat je later alsnog een mail krijgt dat je een flesje mag kopen. En de prijs van de nieuwe Starward whisky? die moet nog bekendgemaakt worden.
Foto: Starward

POPULAIR NIEUWS