Starward komt met nieuwe limited edition Australische whisky

Nieuws
vrijdag, 12 mei 2023 om 11:00
starward stout cask
De Australische distilleerderij Starward heeft een nieuwe whisky aangekondigd die zowel bier- als whiskyliefhebbers aan zal spreken. De Starward Stout Cask Expression uit die in imperial stout vaten afgewerkt is.
De nieuwe Starward Stout Cask Expression is onderdeel van de Projects-serie van de distilleerderij, waar eerder al Starward Projects Ginger Beer en de Starward Projects Tawny Single Malt in verschenen. Al deze whisky’s waren gelimiteerd verkrijgbaar en datzelfde geldt ook voor deze nieuwe expressie.
Stout Cask Expression whisky heeft gerijpt in een mix van rode wijn vaten en Apera vaten (een Australische versterkte wijn vergelijkbaar met Spaanse sherry) gerijpte whisky. Het resultaat hiervan heeft daarna nog een afwerking gekregen van 18 maanden in imperial stout vaten van Brick Lane Brewing Co.'s "Trilogy of Fear”. Hierdoor heeft het geheel een beetje pit gekregen. De botteling van Starward Stout Cask Expression is gebeurd op 52 procent ABV.

Wat is de nieuwe Australische Starward Stout Cask Expression whisky?

Starward heeft de nieuwe Australische whisky onthuld en daar meteen tasting notes bij vermeld. De whisky heeft een diepgouden kleur en belooft behoorlijk fruitige smaken op de tong.
Neus: ‘Tropisch fruit gevolgd door vanillestokjes en chocolade moutkoekjes’
Smaak: ‘Bananenijs, steenfruit en cacao’
Afdronk: ‘moutige chocolade’
Starward Stout Cask Expression zal een gelimiteerde oplage. Starward heeft een inschrijving voor de imperial stout whisky geopend op de website. Deze sluit op 4 juni en dan worden mensen geselecteerd die de whisky kunnen kopen voor 165 dollar per fles. Voor Nederlanders is er slecht nieuws: inschrijven voor een fles van deze whisky kan alleen met een adres in Australië.
Of de whisky na de inschrijving een bredere release zal krijgen, is op het moment van schrijven nog niet bekend. De kans dat dit gebeurt is wel aanwezig, gezien de Starward Ginger Beer Cask ook in ons land te koop is. Deze whisky is namelijk onder andere online bij Drankdozijn te koop. Daarnaast vind je online nog andere Starward whisky's, zoals de Starward Nova.
Wist je dat we regelmatig reviews van whisky's schrijven? Lees ze op onze reviewpagina.