Wolfburn komt met zeer gelimiteerde Coronation fles voor King Charles III

Nieuws
dinsdag, 02 mei 2023 om 11:00
wolfburn
Wolfburn komt geregeld met toffe flessen whisky op de markt waar soms een limited edition tussen zit. Dit keer is de release aangekondigd van de Coronation whiskyfles, ter ere van de kroning van King Charles III.
De fles is niet alleen ter ere van de kroning die eraan komt, maar er is meer aan de hand. Op de officiële website van Wolfburn is namelijk het volgende te lezen: ‘We hebben een speciale release gemaakt, gebaseerd op het smaakprofiel waar Zijne Koninklijke Hoogheid het meest van genoot tijdens zijn bezoek aan Wolfburn Distillery.’
Charles III bracht een privé bezoekje aan de distilleerderij in de pandemie, in 2019. Het is zeer gelimiteerde whiskyfles die verkocht wordt, want er zijn wereldwijd slechts 600 flessen van beschikbaar. De prijs van de whisky is 67,95 en deze kan besteld worden via de website van Wolfburn zelf.

Benieuwd hoe de whisky smaakt?

De tasting notes zijn bekend en zijn hier onder op een rij gezet:
Neus: lentebloesems ontmoeten zachte eikenhouten rook en gedroogd fruit, allemaal bedekt met een subtiele zoetheid
Smaak: een mond vol fruitcake: dadels, amandelen, ahornsiroop en donkere chocolade. Na verloop van tijd ontstaan subtiele kruiden en openbaren zich zachte laagjes kardemom en kaneel.
Afdronk: Hints van vanille die zachtjes vervagen en eindigen met een warm spoor van karamel.

Hoe kom ik aan de Wolfburn Coronation fles?

Verder is de whisky non chill-filtered, heeft een natuurlijke kleur en een alcholpercentage van 57,8 procent ABV. Op het label staat: King Charles III. 6th May 2023 (dan vindt de kroning plaats) en uiteraard de titel Coronation. Het goede nieuws voor Nederlanders is dat de fles via de website van Wolfburn gewoon naar Nederland verzonden kan worden. Houd alleen wel rekening met belastingen en invoerrechten, waardoor de prijs een stuk hoger zal uitvallen dan de genoemde 67,95 euro. Ophalen bij de distilleerderij in Thurso kan ook.
Meer weten over Wolfburn? Kijk dan wat we nog meer hebben geschreven. Wolfburn verkoopt vaak flessen whisky voor hele schappelijke prijzen.