Wolfburn introduceert 10 Year Old single malt whisky

Nieuws
maandag, 17 april 2023 om 17:00
wolfburn 10
Op zoek naar een bijzondere single malt? De in Thurso gebaseerde Wolfburn-distilleerderij heeft de lancering aangekondigd van haar eerste single malt met leeftijdsaanduiding. Wolfburn introduceert een 10 Year Old single malt.
Wolfburn maakt sinds januari 2013 altijd single malt whisky’s zonder leeftijdsaanduiding. Deze whisky's worden altijd goed door whisky drinkers ontvangen wordt en Wolfburn valt vaak in de prijzen.

Wolfburn introduceert 10 Year Old

Nu gaat de distilleerderij voor het eerst een single malt met een leeftijdsaanduiding toevoegen aan het assortiment. Hiermee markeert de 10 jaar oude single malt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de distilleerderij.

Volledig decennium in Spaanse sherry-eik

De 10 jaar oude Wolfburn is volledig gerijpt in hand geselecteerde Oloroso-sherryvaten.
Dit resulteert in een heerlijk zoete en weelderige whisky.
Het team in Thurso zegt het volgende: ‘ Het is tien jaar een achtbaan geweest sinds de distilleerderij in gebruik werd genomen, maar dit moment was vanaf het begin gepland. De allereerste vaten waren Oloroso-sherryvaten van topkwaliteit en werden in januari 2013 gevuld. Sindsdien hebben we het geluk gehad om tientallen bijna identieke vaten te kopen, allemaal met het oog op de productie van whisky's met leeftijdsaanduidingen. Liefhebbers van onze single malts zullen opgelucht zijn te horen dat we niet al die sherry butts hebben gebruikt voor onze 10 Year Old en dat er in de komende jaren nog meer releases met leeftijdsverklaringen zullen volgen.’

Tasting notes van Wolfburn 10

Natuurlijk hebben we ook de tasting notes voor jullie:
Op de neus versmelt de zachte zoetheid van sherry met vijgen en rozijnen. Er is ook een mooie hint van vanille en eiken aanwezig.
In de mond vinden we smaken van chocolade en donker fruit, met boventonen van karamel en vanille, allemaal vergezeld van zachte hints van nootmuskaat en eikenhouten rook.
Zijdezachte tannines zorgen voor een prachtig gestructureerde afdronk. Zoetheid met smaken van gedroogd fruit en karamelsmaak blijven tot het einde aanwezig.
Zoals we dat Wolfburn gewend zijn heeft de 10 jaar een natuurlijke kleur en is de whisky non-chill filtered met een alcoholpercentage van 46%.
De whisky kan besteld worden via de site van Wolfburn.