Suntory kondigt Legent Yamazaki Cask Finish Blend bourbon aan

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 04 augustus 2023 om 11:00
legent yamazaki blend
Suntory heeft een nieuwe whisky aangekondigd. Het gaat om de Legent Yamazaki Cask Finish Blend. Voor de release van de drank heeft Suntory de handen ineen geslagen met James B. Beam Distilling Co.
Om de nieuwe bourbon te maken hebben Shinji Fukuyo (chief blender bij Suntory Whisky) en Fred Noe (meesterdistilleerder bij James B. Beam Distilling Co.) intensief samengewerkt. Eerst is er door Noe een Kentucky Straight Bourbon gemaakt van Amerikaans graan. Deze heeft acht jaar gerijpt, waarna het geheel naar Kyoto is verscheept.
Daar nam Fukuyo het in de Yamazaki distilleerderij over van Noe. Hij splitste de bourbon in vier delen. Het eerste deel van de drank gaf hij een finish in Frans eiken rode wijnvaten en het tweede deel ging in Spaanse sherryvaten. Het derde deel ging in vaten waar Yamazaki Spanish Oak Single Malt whisky in gerijpt heeft.
Uiteindelijk voegde Fukuyo de drie gefinishte delen weer samen met het vierde, deel. De distilleerder meldt dat het eindresultaat een bourbon is geworden die het Oosten met het Westen combineert.

Wat is de Legent Yamazaki Cask Finish Blend bourbon?

De bourbon is gebotteld op 57 procent ABV. De bourbon combineert ook in zijn smaak het Oosten met het Westen. De drank begint volgens de tasting notes namelijk als een echte bourbon rijk en warm op de tong, met tonen van eikenhout. Daarna komen er complexe lagen van fruit en kruiden tevoorschijn, wat past bij Japanse whisky zoals The Yamazaki.
Uiteindelijk neemt de Legent Yamazaki Cask Finish Blend bourbon afscheid in een lange afdronk. De website van Legent Bourbon meldt dat de drank een nog langere en rijkere afdronk kent als je er een beetje ijs bij doet. Daarnaast leent de bourbon zich uitermate goed voor een cocktail.
Legent Yamazaki Cask Finish Blend bourbon heeft een prijskaart van 200 dollar en is te koop in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland. Daarnaast komt de drank in de schappen van verschillende Global Travel Retail locaties te liggen. Welke dat precies zijn, is niet bekend. Ook is niet bekend of de bourbon naar Nederland komt.
Het is ongetwijfeld een Japanse godendrank om eens te proeven, maar daar zijn er meer van. Wij hebben er onlangs nog een aantal op een rij gezet voor je.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties