Suntory World Whisky AO voortaan breder beschikbaar

Nieuws
dinsdag, 31 januari 2023 om 11:00
suntory world whisky ao
Japanse whisky's zijn hot en dat ziet ook de drankengigant Suntory. De distilleerderijen van Suntory zoals Yamazaki en Hakushu verkopen namelijk behoorlijk wat whisky aan het Westen. Een whisky die officieel nog niet bij ons verkrijgbaar was, is de Suntory World AO blend, een van de eerste whisky's van het bedrijf. De drank was alleen te koop in Japan en in Global Travel Retail, de reiswinkels in de luchthavens. Maar daar komt snel verandering in, want Suntory gaat deze flessen wereldwijd breder beschikbaar stellen.
De Japanse Suntory World Whisky AO zal voortaan namelijk ook in Canada, Taiwan, Singapore en Korea te koop zijn. Jammer genoeg betekent dat nog steeds dat we niet die Nederlandse slijterij in kunnen lopen voor een flesje, maar het is wel een goed begin. Een whisky die de naam World Whisky draagt zou eigenlijk officieel wereldwijd beschikbaar moeten zijn en wie weet gebeurt dat nog wel.

Wat is Suntory World Whisky AO? 

De whisky is een blend van whisky's uit de Suntory Group distilleerderijen uit vijf whiskygebieden: Ardmore, Glen Garioch in Schotland, Cooley in Ierland, Alberta in Canada, Yamazaki en Hakushu in Japan en Jim Beam in de VS. De flessen Suntory World Whisky AO worden gebotteld op 43 procent ABV en hebben een adviesprijs van iets meer dan 100 dollar. De drank is zoet van geur met vanille en ananas op de neus, afgewisseld door een hint van hout. De smaak is zacht en zoet, waarbij kaneel en wat rokerigheid komen kijken. De afdronk is gemiddeld, waarbij ook weer de zoete smaak afgewisseld wordt door een houtachtige finish.
Hier verwijst de naam World Whisky dan ook naar. Het AO-gedeelte in de naam staat voor blauw, Dit verwijst naar de oceanen die de regio's aan elkaar verbinden.

POPULAIR NIEUWS