Japanse whisky chocolade met daarin Yamazaki en Hibiki gelanceerd

Nieuws
dinsdag, 31 januari 2023 om 13:00
hibiki japanese harmony
In het land van de rijzende zon heerst een chocoladehype in aanloop naar Valentijnsdag wanneer ongeveer de halve bevolking elkaar chocolaatjes geeft. De banketbakker Maison Cacao pakt groots uit met Japanse whisky chocolade, specifiek: bonbons met daarin (dure!) Japanse whisky. Dat is weer eens wat anders dan Japanse whisky drinken. 
In Japan zijn er sinds kort twee hele luxe bonbons op de markt gebracht. In de chocolade zitten twee Japanse merken verwerkt, namelijk Yamazaki en Hibiki (nee, niet door elkaar).
Dat zijn whiskymerken die je bij ons in Nederland niet snel vindt voor minder dan honderd euro. In Japan willen ze dat er een engeltje even goed over de tong pist, lijkt het wel.

Twee soorten bonbons

Beide bonbons vallen in de categorie nama chocolate wat rauwe chocolade betekent, een soort romige ganache. De eerste Japanse whisky chocolade, alias bonbons, die Maison Cacao op de markt heeft gebracht, is Aroma Chocolate Maison Legacy. In deze Japanse whisky chocolade zit het merk Yamazaki verwerkt, een Japanse single malt. Het gaat om donkere chocolade die wat bitter van smaak is, met wat pittige elementen.
De tweede Japanse whisky chocolade die Maison Cacao op de markt heeft gebracht, is Aroma Nama Chocolate Maison Artisan. Daarin zit Hibiki Japanese Harmony verwerkt, een Japanse blend. Omdat de Hibiki wat milder is van smaak dan de Yamazaki, gaat het hier om melkchocolade die minder bitter van smaak is.

Wat kost de Japanse whisky chocolade?

Omdat het om exclusieve bobons gaat is de Japanse whisky chocolade niet goedkoop. Sterker nog, je moet er even voor in de buidel tasten. Omdat het om een beperkte oplage gaat, betaal je voor een klein doosje 4,320 yen. Omgerekend naar euro’s, volgens de huidige wisselkoers, kom je uit op iets meer dan dertig euro.
De Japanse whisky chocolade is te koop in speciaalzaken in enkel Japan. Dit kan in de plaatsen Tokio, Kanagawa en Nagoya.

Whisky chocolade bonbons in Nederland?

In Nederland kun je ook komen aan whisky chocolade bonbons, maar dit zijn geen Japanse whisky bonbons. Bol.com verkoopt bijvoorbeeld snoepjes met daarin Teacher's.
Ook hiervoor betaal je de hoofdprijs. De chocolade kost meer dan veertig euro

Poll