Teeling brengt Distillery Exclusive Red Wine Chestnut Cask uit

Nieuws
donderdag, 20 april 2023 om 9:00
teeling red wine chestnut cast
Teeling heeft een nieuwe Distillery Exclusive aan haar serie toegevoegd. Zoals gebruikelijk bij de Ierse maker is er weer naar hartenlust geëxperimenteerd voor de nieuwe whiskey in de reeks. Het resultaat is Teeling Distillery Exclusive Red Wine Chestnut Cask.
Zoals het bij de Teeling Distillery Exclusive releases hoort, is er ook dit keer een ongebruikelijk vat gebruikt. Waar eerdere releases in de serie gebruik maakten van Kastanje, Hongaars eiken, Chinkapin en Iers eiken, heeft deze whiskey gerijpt in ex-Bourbon vaten. Op zich is dat niet zo bijzonder, maar wel wat er bij de tweede rijping is gebeurd. Die heeft namelijk plaatsgevonden in Red Wine Chestnut vaten. Daarna is de Teeling Distillery Exclusive Red Wine Chestnut cask op 46 procent alcohol gebotteld.

De smaak van Teeling Distillery Exclusive Red Wine Chestnut

Teeling heeft de onthulling van de whiskey samen gedaan met het vrijgeven van de tasting notes. De whiskey opent zich in de neus met ‘levendige tonen van gedroogd fruit en geroosterde noten, die plaatsmaken voor subtiele eikenhouten tannines, gezouten karamel en pure chocolade’.
Op de tong geeft de whiskey de zoetheid van honing, butterscotch en ‘zachte tannines’ die uitlopen tot peper en gedroogde abrikoos. De afdronk is een middellange waarbij helder fris fruit, kaneel en kruiden de boventoon voeren.

Waar te koop?

Als je een fles van de Teeling Distillery Exclusive Red Wine Chestnut Cask in huis wil halen, kun je voor twee opties kiezen. De speciale whiskey is namelijk te koop in de Teeling Gift Shop voor 60 pond. Voor 15 pond extra koop je de whiskey online en laat je deze versturen naar Nederland.
Dan duurt het even, maar wordt de drank aan de deur afgeleverd. Als je er helemaal een feestje van wil maken (of de whisky cadeau wil geven aan iemand) kun je voor een paar pond extra de fles laten personaliseren met bijvoorbeeld een naam erop.