Teeling introduceert 15 Year Old Irish Single Grain whiskey

Nieuws
zaterdag, 15 april 2023 om 17:00
teeling 15 year old singlegrain
Teeling heeft haar nieuwste whiskey release aangekondigd: de Teeling 15 Year Old Irish Single Grain whiskey. De whiskey is een uitbreiding van het premium aanbod van het Ierse whiskeymerk en een toevoeging op een al bekroond aanbod dranken.
De Teeling 15 Year Old Irish Single Grain whiskey vult de selectie Ierse whiskeys van het merk, zoals de Irish Single Grain whisky en de Teeling Single Grain 13 Year Old, aan. Jack Teeling, oprichter van Teeling Whiskey meldt over deze bijzondere botteling het volgende: ‘Onze nieuwe 15 Year Old release is een verdere weergave van onze missie om de uitbreiding van de Ierse whiskey-categorie te bevorderen door middel van unieke bottelingen en expressies.’
Dit is niet de oudste Teeling whiskey die in haar assortiment zit. Er is bijvoorbeeld ook al een 30 jaar oude Teeling te koop, die je ook in Nederland aan kunt schaffen.
Teeling 15 Year Old Single Grain whiskey release
De Teeling 15 Year Old Single Grain

Wat is Teeling 15 Year Old Single Grain?

Teeling 15 Year Old Single Grain is gestookt met een combinatie van 95 procent maïs en slechts 5 procent gemoute gerst. De drank heeft vervolgens twee keer gerijpt. De eerste rijping was in ex-Bourbon vaten en voor de tweede rijping ging de whiskey in ex-Bourdeaux Sauvignon Blanc vaten. Daarna is de fles non-chill filtered gebotteld op 50 procent alcohol.
Teeling omschrijft de Single Grain whiskey zelf met een aroma van kruiden en fruit, dat met zoete tonen afgewisseld wordt. Op de tong is de whiskey zacht met tonen van bessen en wat kruiden. De afdronk is wat droog en niet heel lang. Dit zijn de tasting notes:
Neus: lichte citrustonen, grapefruit met groene appel en honing
Smaak: frisse pepers met honingmeloen, zoete vanille en hints van peer
Afdronk: droog met aanhoudende subtiele fruittonen
De whiskey zal aanvankelijk alleen te koop aangeboden worden via de Teeling Whiskey Distillery, de Celtic Whiskey Shop, James J. Fox en een aantal Ierse winkels. De adviesverkoopprijs van de whiskey lig op 110 euro. Later zal de drank uitgebracht worden in andere markten zoals Azië en Europa. Wanneer de drank precies in de Nederlandse schappen ligt, is nog niet bekend.