Diageo breidt Distillers Edition serie uit met zes nieuwe whisky’s

Nieuws
donderdag, 20 april 2023 om 11:00
diageo 2023 distillers edition collection 04 17 2023
Diageo Noord-Amerika brengt dit jaar maar liefst zes nieuwe whisky’s uit die onderdeel zijn van de Distillers Edition serie van het merk. Dit jaar staan er een paar Schotse whisky’s op het menu die verschillende regio’s vertegenwoordigen: de Speyside, de Highlands en de Lowlands. De whisky’s die Diageo op de planning heeft staan zijn dan ook bekende namen uit deze regio’s zoals Lagavulin, Talisker, Cragganmore, Oban en Dalwhinnie.
Hannah Todd, directeur van de single malt whisky portfolio van Diageo meldt het volgende over de collectie: ‘We zijn trots om de nieuwste Distillers Edition line-up te introduceren, een collectie gecreëerd om enkele van Diageo's beste single malt Scotch whisky's en hun distilleerderijen te vieren.‘
Elke whisky in de Distillers Edition serie van Diageo zal slechts één partij per jaar kennen die op een bijzondere manier geproduceerd is. Zo zijn de single malts van dit jaar allemaal dubbel gerijpt in verschillende soorten vaten én hebben ze elk een speciale finish gekregen voor een unieke smaak. De vaten hiervoor zijn per whisky geselecteerd en moeten de kenmerken van elke whisky aanvullen. Elke whisky is daardoor op zijn eigen manier uniek.

Dit zijn de Diageo Distillers Edition whisky’s

Diageo heeft de namen en de details van elke whisky alvast vrijgegeven, zodat liefhebbers weten wat voor lekkers er aan zit te komen. Hieronder een overzicht van de zes Diageo Distillers Edition whisky’s.
Oban Distillers Edition
Gefinisht in Montilla Fino-seasoned vaten
Gebotteld op 43 procent ABV
Adviesverkoopprijs: 95 dollar
Talisker Distillers Edition
Gefinisht in Amoroso-seasoned vaten
Gebotteld op 45,8 procent ABV
Adviesverkoopprijs: 85 dollar
Lagavulin Distillers Edition
Gefinisht in Pedro Ximénez-seasoned vaten
Gebotteld op 43 procent ABV
Adviesverkoopprijs: 125 dollar
Cragganmore Distillers Edition
Gefinisht in Port-seasoned vaten
Gebotteld op 40 procent ABV
Adviesverkoopprijs: 85 dollar
Dalwhinnie Distillers Edition
Gefinisht in Oloroso Sherry-seasoned vaten
Gebotteld op 43 procent ABV
Adviesverkoopprijs: 90 dollar
Glenkinchie Distillers Edition
Gefinisht in Amontillado-seasoned vaten
Gebotteld op 43 procent ABV
Adviesverkoopprijs: 85 dollar
De zes Distillers Edition bottelingen zijn in elk geval beschikbaar voor Amerikaanse consumenten via geselecteerde retailers. Of de Diageo Distillers Edition whisky's ook in de Nederlandse schappen terecht komen, is nog niet bekend.
Beeld: Diageo.