The Glenlivet en Royal Salute onthullen speciale Year of the Dragon whisky’s

Nieuws
vrijdag, 02 februari 2024 om 13:00
royal salute yotd
De Pernod Ricard merken The Glenlivet en Royal Salute hebben hun speciale Lunar New Year whisky‘s onthuld. Beide ontwerpen voor de expressies zijn geïnspireerd door het dier van het nieuwe Chinese jaar: de draak.
Op 10 februari is het Lunar New Year, oftewel het Chinees Nieuwjaar en begint officieel the Year of the Wood Dragon. Voor deze gelegenheid hebben The Glenlivet en Royal Salute nu verpakkingen uitgebracht. The Glenlivet, dat dit jaar 200 jaar oud is geworden, doet dat met de Rare Cask expressie en de 18 jaar oude whisky.

Wat zijn de Year of the Dragon verpakkingen van The Glenlivet en Royal Salute?

Deze Rare Cask whisky is voorzien van een speciale doos waarop een goudkleurige draak afgebeeld is. De draak springt bijna van de verpakking af, doordat deze tegen een donkerblauwe achtergrond afgebeeld is. Voor de The Glenlivet 18 Year Old is een soortgelijke behandeling geweest. Deze donkerblauwe verpakking is ook voorzien van een speciaal ontwerp met een goudkleurige draak erop.
De verpakking van de The Royal Salute 21 Years Old expressie heeft een iets uitgebreidere behandeling gekregen dan de The Glenlivet whisky’s. Voor de verpakking van deze vloeistof is namelijk de Chinese artiest Yinshu Li ingehuurd. Zij heeft een speciaal ontwerp gemaakt waarbij hij zich baseert op de bloei van bloemen en vuurwerk in de lucht.
‘Wanneer bloemen bloeien, lantaarns verlicht zijn en vuurwerk in de lucht knalt, beginnen we de globale viering van het nieuwe jaar. Reis met me mee naar landen vol verwondering met deze speciale editie van Royal Salute, het geven van cadeaus en vreugde, terwijl we onderweg blijdschap en geluk vinden.’

Wat zijn de The Glenlivet en Royal Salute Lunar New Year whisky’s

Naast de verpakkingen is er niets aan de whisky’s van de Pernod Ricard distilleerderijen veranderd. Hieronder stippen we kort elke whisky even aan.
The Glenlivet Rare Cask expressie is een single malt whisky die gerijpt heeft in ex-sherry, Amerikaanse wit-eikenhouten en traditionele eikenhouten vaten. De whisky heeft tonen van kruiden, gedroogd fruit en vanille. Je koopt deze fles exclusief bij de Travel Retail zoals in luchthavens.
De 18 jaar oude The Glenlivet whisky komt uit first en second fill Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten. Daarnaast heeft een deel van de whisky gerijpt in ex-sherryvaten. De whisky heeft hierdoor een volle en rijke smaak met tropisch fruit en een pittige en kruidig aroma.
De derde fles, de Royal Salute 21 Years Old is een blended whisky uit de stal van Chivas Brothers. De whisky heeft in de tasting notes tonen van fruit, vanille en kruiden.
Deze fles namen we eerder onder de loep in de review. Die kun je hier teruglezen.

POPULAIR NIEUWS