The Macallan Archival Series Folio 7 whisky komt uit in Global Travel Retail

Nieuws
door Monkey
woensdag, 02 augustus 2023 om 13:00
the macallan archive 7
In april onthulde The Macallan al de nieuwste whisky in de Folio series, The Macallan Archival Series Folio 7. Toen werd de whisky nog alleen via een loterij verkocht. Nu is de whisky wereldwijd te koop in de wereldwijde reisdetailhandel, ofwel de Global Travel Retail.
De whisky is onderdeel van de Archival Series van The Macallan. Folio 7 draait om een campagne die terug gaat naar 1986 met de naam ‘The Boffins Baffled’. Op de boekvormige verpakking van de whisky en op de fles zelf is een tweetal wetenschappers te zien dat met een vat sleept. Het is een duidelijke verwijzing naar het mysterie achter de rijping van whisky.
In het bericht waarin we meldden dat de whisky aangekondigd werd, vertelden we daar het volgende over:
‘De subnaam van de Folio 7 whisky, ‘The Boffins Baffled’, verwijst naar de verbaasde experts uit die tijd. De toenmalige directeuren van The Macallan nodigden namelijk een groep wetenschappers uit om te ontdekken waarom de whisky zo bijzonder was. Ze gingen ermee aan de slag, maar konden geen enkele wetenschappelijke reden vinden waarom dit zo was. Ze waren volgens de omschrijving van The Macallan ‘verbijsterd’ en ‘stonden erop om een vat mee terug te nemen naar het laboratorium’.

Waar koop je The Macallan Archival Series Folio 7?

The Macallan Archival Series Folio 7 whisky is vanaf nu wereldwijd beschikbaar. De speciale whisky ligt in elk geval in de The Macallan Boutiques van volgende vliegvelden: Heathrow, Dubai, JFK, Taiwan Taoyuan en CFD Haikou International Duty Free Shopping Complex. Als je daar tijdens je vakantie toevallig voorbij komt, houd dan je ogen dus open voor de whisky.
De Folio 7whisky heeft de volgende tasting notes:
Neus: ’Gedroogd fruit, gebakken appel en peer, vanille, kaneel, nootmuskaat, gember, chocolade, sinaasappel en eikenhout.’
Smaak: ‘Rozijnen, vijg, melkchocolade, sinaasappelschil, vanille, gebakken fruit met lichte specerijen.’
Afdronk: ‘Lang en romig met gedroogd fruit en warme kruiden.’
The Macallan Archival SEries Folio 7 is gebotteld op 43% ABV en is exclusief verkrijgbaar bij The Macallan Boutiques op de luchthavens van Heathrow, Dubai, JFK, Taiwan Taoyuan en CDF Haikou International Duty Free Shopping Complex. De prijs is RRP £348 (US$434).
Voor iets meer dan 400 euro heb je al een van deze flessen in je bagage. De prijs is namelijk vastgesteld op 348 pond.

POPULAIR NIEUWS