Dit is de The Macallan Archival Series Folio 7 whisky

Nieuws
vrijdag, 14 april 2023 om 11:00
the macallan archive 7
The Macallan heeft de zevende whisky in de Archival Series uitgebracht. De whisky draagt de naam Folio 7 en is gemaakt om een legendarische print-,pers- en reclamecampagne van de distilleerderij uit 1986 te herdenken.
De subnaam van de Folio 7 whisky, ‘The Boffins Baffled’, verwijst naar de verbaasde experts uit die tijd. De toenmalige directeuren van The Macallan nodigden namelijk een groep wetenschappers uit om te ontdekken waarom de whisky zo bijzonder was. Ze gingen ermee aan de slag, maar konden geen enkele wetenschappelijke reden vinden waarom dit zo was. Ze waren volgens de omschrijving van The Macallan ‘verbijsterd’ en ‘stonden erop om een vat mee terug te nemen naar het laboratorium’.
Dit tafereel is nu vereeuwigd in de nieuwe The Macallan Archival Series Folio 7 whisky. Op het etiket pronkt een tekening van twee ‘Boffins’ die er met een slapend vat vandoor gaan. Het verwijst ook indirect naar de whisky die geduldig in sherry vaten ligt te rijpen.
Dit is The Macallan Archival Series Folio 7
The Macallan heeft de whisky officieel aangekondigd met de afbeeldingen van de bijzondere doos van de whisky erbij. Dit is namelijk geen standaard verpakking, maar een soort boek waarin de whisky ‘verborgen’ zit. Bij dit nepboek krijg je ook een echt boekje, met daarin illustraties en het verhaal achter de drank.
Dit zijn de tasting notes van The Macallan Archival Series Folio 7:
Kleur: ‘Gouden honing’
Neus: ’Gedroogd fruit, gebakken appel en peer, vanille, kaneel, nootmuskaat, gember, chocolade, sinaasappel en eikenhout’
Smaak: ‘Rozijnen, vijg, melkchocolade, sinaasappelschil, vanille, gebakken fruit met lichte specerijen’
Afdronk: ‘Lang en romig met gedroogd fruit en warme kruiden.’
De whisky is dan wel onthuld, maar hij is nog niet te koop. De online inschrijving voor deze speciale en gelimiteerde whisky moet nog geopend worden (dat gebeurt ergens deze maand nog). Wel is er al bekend dat iedereen die de whisky wil reserveren via de The Macallan website een account bij The Macallan Society moet hebben. De whisky komt ook in The Macallan Bar in The Macallan Estate beschikbaar en bij een select aantal duty free retailers over de hele wereld. Dit laatste zal vanaf juni zijn.