Tip: Festivalbotteling 2023 van International Whisky Festival Den Haag al te reserveren

Nieuws
dinsdag, 21 februari 2023 om 9:00
glasgow distillery 5
In november staat het whiskyfestival in Den Haag op de planning. Voor veel mensen is het leuk om een festivalbotteling aan te schaffen. Inmiddels zijn de eerste twee festivalbottelingen van 2023 bekend én te reserveren.
Dit jaar wordt er gebruik gemaakt van Glasgow Distillery, een distilleerderij waarvan al meerdere whisky’s bekroond zijn, zoals de Glasgow 1770 Single Malt Scotsch Whisky en de Malt Riot Blended Malt Scotch Whisky. Voor het Whisky Festival Den Haag kunnen er nu twee festivalbottelingen gereserveerd worden:
·       Een peated Marsala Cask Single Cask
·       Een Unpeated Cognac Cask Finnish
Beide whisky’s liggen nog in het vat en zullen zo laat mogelijk gebotteld gaan worden. Maar hoe gaan ze smaken?

Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky – The Hague 2023 Exclusive – Peated Marsala Cask Single Cask (70cl)

Op de officiële website is het volgende te lezen over de Peated Marsala Cask Single Cask: “rijke en rokerige stijl van de Glasgow Distillery, gecombineerd met een volledige rijping in het beste Siciliaanse Marsala-wijnvat. U kunt tonen van rokerige BBQ, donker fruit, marsepein en toffee verwachten, die leiden tot peperige afdronk met een langdurig zoete rokerige smaak. “

Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky – The Hague 2023 Exclusive – Unpeated Cognac Cask Finish (70cl)

De omschrijving bij de Unpeated is als volgt:
Deze unieke release is een first-fill ex-bourbon vat die meer dan 12 maanden heeft gerijpt in een Franse cognac barrique. De smaken die u kunt verwachten zijn: rijke vanille, romige zandkoekjes en zoete pasteuze tonen”
Beide flessen zijn te reserveren voor een prijs van 79 euro per stuk, exclusief de verzendkosten van 11,95 (binnen Nederland en België). In totaal mogen er zes flessen besteld worden per persoon. Mogelijk komt er nog een derde festivalbotteling aan, maar dat is nog onzeker. Als dat zo is, wordt dat later bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS