Update - Speciale Dunville’s Irish Whiskey voor Dead Island 2 videogame onthuld

Nieuws
zondag, 23 april 2023 om 7:30
dead island 2 dunvilles irish whiskey
Game-ontwikkelaar Deep Silver brengt op 21 april de videogame Dead Island 2 uit. Voor de release is een gelimiteerde whiskey aangekondigd: Dead Island 2 Dunville’s Irish Whiskey. De whiskey komt op dezelfde datum als de game uit en is nu al te bestellen.

Update

De videogame Dead Island 2 is inmiddels uitgekomen en dat betekent dat ook de whiskey er is. Voor Nederlanders die op deze whiskey zitten te wachten is er slecht nieuws en goed nieuws, Het slechte nieuws is dat de Dead Island 2 Dunville’s Irish Whiskey niet direct in Nederland te koop is. Niet getreurd, want zoals gezegd is er ook goed nieuws.
Dat nieuws is dat je de whiskey wel kunt bestellen bij de Ierse website IrishMalts.com. De Dead Island whiskey kost daar 55 euro per fles, exclusief verzendkosten. Die kosten zijn nog 19,95 euro. Eerder kon er niet naar Nederland verstuurd worden, nu dus wel.
Oorspronkelijke bericht:
Je ziet het de laatste tijd vaker: films, series en videogames krijgen hun eigen whisky. Zo kreeg videogame The Last of Us nog een eigen levenselixir in de vorm van Moth and Wolf en is er een Assassin's Creed Bourbon te koop. Nu heeft ontwikkelaar Deep Silver de handen ineen geslagen met een distilleerderij voor een unieke en gelimiteerde whiskey voor haar aankomende zombie-videogame Dead Island 2. De Noord-Ierse distilleerderij Echlinville Distillery brengt namelijk op 21 april een speciale whiskey uit: Dead Island 2 Dunville’s Irish Whiskey.
Shane Braniff, algemeen directeur van de Echlinville distilleerderij, vertelt het volgende over deze unieke samenwerking:
‘Voor ons is deze stap in de gamewereld een heel nieuw avontuur dat ons allemaal inspireert. Tien jaar geleden hebben we het historische Dunville's Whiskey-merk nieuw leven ingeblazen met als doel het naar een nieuwe generatie whiskyliefhebbers te brengen. Onze samenwerking met Plaion en Deep Silver is een belangrijke stap op deze reis. Met een immens populaire game als Dead Island brengen we Dunville's absoluut naar een heel nieuw publiek over de hele wereld.’

Wat is de Dead Island 2 Dunville’s Irish Whiskey?

Dead Island 2 Dunville's Irish Whiskey is een blend van pot still, malt en grain whiskey. De whiskey heeft gerijpt in ex-bourbonvaten en uiteindelijk op 40 procent ABV gebotteld. De flessen zijn voorzien van een label waar het logo van het spel en twee van de karakters terug te vinden is.
Dit zijn de tasting notes die Echlinville vermeld heeft:
Kleur: Rijke, diepe amberkleur
Neus: Opent met een uitbarsting van zoete vanille, overgaand in knapperig steenfruit, appel en peer. Daarna volgen gekonfijte citroenschil en tonen van pure mout.
Smaak: Zacht en romig in de mond, boterachtig met rijpe citrus en versgebakken koekjes in combinatie met verse citroenschuimgebakjes, gevolgd door hints van houtskool en witte peper.
Afdronk: Lichte sporen van droge rook blijven hangen en combineren met de sappiger fruitige tonen, met als hoogtepunt een zoete en kruidige afdronk.
De whiskey zal een gelimiteerde oplage van 30.000 stuks kennen en is slechts tijdelijk verkrijgbaar. Het goede nieuws is dat deze videogame whiskey niet alleen in de Verenigde Staten te koop zal zijn, maar in heel Europa. De pre-orders zijn al open en een fles is voor ongeveer 50 euro te koop via de website van de distilleerderij. Helaas kan de whiskey niet naar Nederland verzonden worden. Of de drank in ons land terecht komt, is nog maar even de vraag.
Dit artikel is voor het laatst op 23 april 2023 bijgewerkt.

POPULAIR NIEUWS