Bestaat er whisky LEGO? Dus bouwsteentjes van whiskyflessen?

Nieuws
dinsdag, 14 februari 2023 om 11:00
lego in een fles
Je fronst misschien je wenkbrauwen bij deze vraag. Whisky LEGO? Ja, want waarom niet? Whisky is van alle tijden en ongekend populair en hetzelfde kan gezegd worden van LEGO. En dus vroegen we ons af: bestaat er zoiets als Whisky LEGO? Het antwoord ligt een klein beetje in het midden.
Om meteen met de deur in huis te vallen: er bestaat niet zoiets als een samenwerking tussen LEGO en Highland Park of Talisker. Dat zou ook een beetje vreemd zijn, immers is LEGO in essentie bedoeld voor kinderen en whisky juist niet. Nu schijnen er soms ouders te zijn die een neut in een flesje van hun klein kind gooien, maar dat is gelukkig eerder uitzondering dan regel (doe het vooral niet!). Enfin, terug naar ons topic: Whisky LEGO. Hoe zit dat precies?

Is er een samenwerking tussen LEGO en een whisky-merk?

Er bestaat helaas niet zoiets dat je flessen whisky kan nabouwen in LEGO of hele distilleerderijen. Dat zou ontzettend tof zijn, maar jammer genoeg bestaat het niet. Wat er wél is: LEGO Ideas Schip in een fles.

Een fles! Dat komt stiekem een beetje in de buurt van whisky toch? En het LEGO bouwpakket ziet er ontzettend leuk uit. De omschrijving is als volgt:
'Houd een nautische traditie in ere met dit LEGO Ideas Schip in een fles. Deze set omvat een zeer gedetailleerd schip met kajuit van de kapitein, kanonnen, masten, een kraaiennest en bedrukte zeilelementen. Plaats het schip in de fles gemaakt van LEGO stenen met bouwbare kurk, lakzegelelement en waterelementen aan de binnenkant. Zet het model vervolgens op de standaard met daarop een naamplaatje met daarop 'Leviathan', de naam van het schip, een ingebouwd 'kompas' (werkt niet echt) met kompasroos en bewegende naald, en wereldbolelementen. Dit bouwspeelgoed is inclusief een boekje met informatie over de fan die deze nostalgische set heeft bedacht en de LEGO ontwerpers die hem hebben ontwikkeld.'
Het pakket bestaat uit 953 onderdelen en is te koop voor 159,95 euro. Oei, dilemma. Voor dat bedrag heb je ook een mooie fles whisky, of twee…

Poll

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties