5 whisky’s die gebaseerd zijn op videogames!

Best of
maandag, 13 februari 2023 om 7:00
moth and wolf
Whisky is er natuurlijk in allerlei soorten en maten en met heel verschillende smaken en grondslag. Ook het origine-verhaal van de diverse whisky’s kan heel bijzonder zijn. Zo zijn er verschillende whisky’s die hun oorsprong vinden in een misschien wat onverwachte hoek: videogames.
Wij zetten de diverse whisky’s op een rij die gebaseerd zijn op bekende videogames.

Moth & Wolf - The Last of Us

Een postapocalyptische wereld waarin de mensheid bedreigd wordt door mutanten met een ontploft hoofd genaamd ‘clickers’ lijkt niet direct een logische bron voor een delicate whisky. Toch is dat waar Moth & Wolf, gedistilleerd door The Digital Spirits Project, aan refereert.
Al in 2013 is deze schotse whisky in vaten van Amerikaanse eik opgeslagen, precies het jaar waarin het Corysept parasiet volgens de game op de wereld werd losgelaten. De mot speelt een belangrijke rol in The Last of Us, vooral in het tweede deel. Hoofdpersoon Ellie heeft een tattoo van een mot op haar arm en de gitaar die ze van haar kompaan (vaderfiguur Joel) gekregen heeft, heeft hetzelfde symbool. De mot staat voor een destructieve neiging zodra deze een helder doel voor ogen heeft, precies wat Ellie overkomt in de game.
Moth & Wolf is een stuk minder destructief. De whisky is in gelimiteerde oplage gedistilleerd door meester-blender Kevin Balmforth. Hij heeft een delicate hoeveelheid graan gemengd met de geur van smeulende sintels die de doen denken aan het Amerikaanse noordwesten en de omgeving van Seattle. Een vleugje honing en vanille completeren de subtiele basis van de rijke maar toch subtiele smaakt die deze whisky kenmerkt.

Assassin’s Creed Straight Bourbon Whiskey

Deze whisky van Antheum Studios in Tennessee Legend Distillery is gedistilleerd in het heuvelachtige gebied van Texas en gebotteld in Tennessee. Deze straight bourbon is geproduceerd ter viering van meer dan 15 jaar Assassin’s Creed, een unieke gameserie die een eeuwenlang gevecht belicht tussen de op macht beluste tempeliers en de in het duister opererende sluipmoordenaars.
De bourbon is vier jaar oud en is gedistilleerd uit een combinatie van rogge, tarwe, kers, vanille en eiken. Hij wordt gewaardeerd door kenners als een verrassend goede en zachte smaak. Ook het design van de fles mag niet onvermeld blijven: een strakke, robuuste fles met een fraai Assassin's Creed logo en een illuster figuur sieren de fles, terwijl ook de hals het kenmerkende logo van de gameserie siert. Een mooie manier om een iconische serie te vieren. 
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition

Ballantine's Finest Moxxi’s Bar Edition

Waar gaan de vault hunters uit Borderlands naar toe als ze even niet op zoek zijn naar vaults of gespuis om met hun bizarre wapens te beschieten? Natuurlijk, naar Moxxi’s Bar! Moxxi, de rondborstige barvrouw met een voorliefde voor sadistisch geweld en gevaar heeft ondanks die voorliefde voor geweld ook een verfijnde smaak, zowel wat betreft haar partners als in drank. Niet gek dus dat ontwikkelaar Gearbox en Ballentine’s samenwerken om een whisky juist aan haar op te dragen. 
De fles is strak vormgegeven en Moxxi figureert prominent op het etiket. Deze blended Schotse whisky is zeker het proberen waard en biedt ook nog een leuk extraatje voor spelers van de game: wie de QR code van het etiket scant, krijgt een speciale skin voor in de Borderlands game zelf! Zo kan je ook in het spel je voorliefde voor whisky tonen!

Glenfarclas Final Fantasy 30th Anniversary Edition

Final Fantasy is al meer dan 30 jaar een begrip in de game-industrie. Begonnen als een avonturengame op de NES brengt deze gameserie al tijden steeds nieuwe edities uit, elk met hun eigen verhaal en hoofdrolspelers. Inmiddels is Final Fantasy al toe aan zijn zestiende hoofddeel dat deze zomer verschijnt, maar in 2017 werd eerst nog het 30 jarig jubileum gevierd.
Dat gebeurde met speciale concerten van de muziek van de Final Fantasy games, een speciale uitgave, maar ook met een fraaie whisky, gedistilleerd door Glenfarclas. Deze speciale whisky is een single malt, met een prettige zoethout- of zelfs dropsmaak. Met een tint leer, hout en kamfer is deze Final Fantasy editie zeker bijzonder te noemen.
Ook bijzonder is dat deze whisky net zo oud is als de serie zelf: gebotteld in 2017 is hij origineel gedistilleerd in 1987. Na distilleren heeft hij in een hogshead vat gerijpt voordat hij gebotteld werd. De fles en het etiket zijn ontworpen door Yoshika Amano, die ook karakter ontwerper was van de originele serie. Een must-have dus voor de echte Final Fantasy fan!
Glenfarclas Resident Evil 25th Anniversary Edition
Glenfarclas Resident Evil 25th Anniversary Edition

Glenfarclas Resident Evil 25th Anniversary Edition

Glenfarclas is duidelijk game-fan. Naast de Final Fantasy editie hebben zij ook een speciale editie gedistilleerd rond de 25e verjaardag van Resident Evil! Uiteraard is deze whisky net zo oud als de serie zelf, dus maar liefst 25 jaar! Resident Evil beschrijft al 25 jaar de spannende gebeurtenissen rond het geheimzinnige Umbrella Corporation, dat een geheim T-virus ontwikkeld heeft. Dit virus blijkt nogal destructief te zijn en mensen in zombies te veranderen.
Een eerste proef in Raccoon City gaat helemaal mis, waardoor een enorme zombie-uitbraak plaats vindt en het S.T.A.R.S. team, bestaande uit inmiddels bekende helden Chris Redfield, Jill Valentine, Barry Burton en Albert Wesker de zombie-uitbraak moeten onderzoeken en mogelijk indammen. Met name Chris en Jill zijn echte helden van de serie geworden en komen regelmatig terug in de diverse delen.
De whisky is fraai verpakt in een mooie houten kistje met daarop de naam en het logo gebrandmerkt. De whisky draagt de in Japan gebruikte naam Biohazard. Mocht je een fles willen bemachtigen, dan zal je daar een flinke reis voor over moeten hebben: de fles wordt alleen in Japan verkocht. Wil je online een fles bemachtigen, houd dan rekening met stevige prijzen. Onlangs ging een fles voor meer dan 400 Engelse ponden over de toonbank.
Dit waren de bekendste whisky’s gebaseerd op videogames en videogame karakters. Fictie en films worden vaker gebruikt als basis voor speciale edities van whisky, maar daar lees je een andere keer meer over.
Dit artikel is eerder gepubliceerd geweest op 13 januari 2023

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties