Bijzondere whisky pairing van SMWS

Nieuws
zaterdag, 22 april 2023 om 17:00
meelwormen whisky pairing
De Scotch Malt Whisky Society bestaat 40 jaar en viert dat uitbunding. Er wordt van alles georganiseerd door de whiskyvereniging en daar zitten, zoals we eerder meldden, een paar bijzondere verrassingen bij. Neem bijvoorbeeld een whisky pairing met insecten.
Whisky pairings zie je tegenwoordig steeds vaker voorbij komen. Onlangs berichtten we nog over een whisky pairing die vooraf ging aan Whisky Festival Noord Nederland en Benriach Distillery organiseert binnenkort ook een whiskydiner (compleet met een prijsvraag). Scotch Malt Whisky Society organiseert nu ook een whisky pairing. En dat is een hele bijzondere, want er wordt niet met standaard aardappelen, groente en vlees geproefd. Het is een whisky pairing met insecten!
De insecten die bij de whisky pairing ‘A Pairing with Legs’ aanwezig zijn, zijn allemaal eetbaar. Denk aan meelwormen, krekels, sprinkhanen, schorpioenen en meer. In mei vindt de whisky pairing plaats, waarvoor SMWS samenwerkt met Dr. Vladimir Blagoderov, hoofdconservator ongewervelde dieren van het National Museum of Scotland, om verschillende soorten eetbare insecten te onderzoeken.

SMWS whisky pairing met insecten niet voor het eerst

In mei moet de proeverij plaatsvinden en dat is dan voor de tweede keer. Onlangs wat de proeverij voor het eerst, waarbij bijvoorbeeld Disco Diva aan meelwormen gekoppeld werd en sprinkhanen met Raspberry Fields Forever.
Helen Stewart, hoofd merkmarketing en lidmaatschap, vertelde over de proeverij: "Whisky en insecten? Precies. Dit type proeverij verpersoonlijkt waar het bij de Society om draait. Ons 40-jarig jubileumjaar wordt ons meest avontuurlijke tot nu toe."
SMWS heeft ter ere van haar verjaardag niet alleen deze bijzondere whisky pairing op het programma staan. Er wordt nog veel meer voor leden georganiseerd. Zo zullen er komende maanden meer samenwerkingen zoals deze voorbij komen en er komen genoeg speciale whisky releases. Daarnaast staat er onder andere een wereldrecordpoging op het programma, maar wanneer die plaatsvindt is nog niet bekend.