Waarom gorgelt deze beroemde acteur whiskey in Deadpool & Wolverine?

Nieuws
vrijdag, 26 juli 2024 om 7:00
hugh jackman in deadpool and wolverine
Deadpool & Wolverine is een feit en zou zomaar eens veel records kunnen verbreken in de bioscopen. Maar wist je dat Hugh Jackman flink aan de whiskey zit én gorgelt?!
Wie het werkwoord gorgelen opzoekt, krijgt bij Benu Apotheek de volgende omschrijving: ‘Gorgelen reinigt de keel en kan helpen bij keelpijn.’
Is dat de reden waarom Wolverine (Hugh Jackman) in Deadpool & Wolverine flink aan de Jim Beam zit en kort daarna Johnnie Walker Red Label? Nee, uiteraard niet.
Logan - The Wolverine (Ultra HD Blu-ray & Blu-ray) Image
Logan - The Wolverine (Ultra HD Blu-ray & Blu-ray)
EUR32.64
Op voorraad
Koop op bol.

Wanneer drinkt Wolverine in Deadpool & Wolverine?

Al vrij snel in de film, zodra Deadpool (Ryan Reynolds) Wolverine (Hugh Jackman) ontmoet, drinkt Wolverine alcohol. Dat leidt tot een komische scène als hij in een bar niets anders kan vinden dan alcohol om te ontsmetten. Hij drinkt meerdere van deze vloeibare zakjes alsof het niets is, waarbij Deadpool ook zoiets sarcastisch roept als ‘fuck up your liver’.
Spoiler alert: lees hier niet verder als je de film nog wilt zien
Daarna is er een scène waar Wolverine in een huis zit, wat kennelijk de schuilplaats is van Gambit (Channing Tatum). Hij zet de ene na de andere fles Jim Beam aan zijn mond. Dat betekent dat hij rechtstreeks uit de fles drinkt. Hij drinkt meerdere flessen achter elkaar leeg en bij één gorgelt hij zelfs de whiskey! Gambit zegt iets in de trant dat het niet netjes is zonder zich voor te stellen meteen aan zijn drankvoorraad te beginnen.

Waarom zuipt Wolverine zoveel?

Na de Jim Beam coma-zuip-actie volgt een scène waarbij hij een fles Johnnie Walker Red Label aan de lippen zet. Wat opvalt, is dat hij alleen niet dronken is. Er wordt wel een grapje gemaakt, maar ergens klopt dat niet.
Wolverine is namelijk een superheld die automatisch geneest. Hij zegt ook ergens in de film al meer dan 200 jaar te leven. Dus hij voelt de alcohol hoogstens een paar seconden.
Redenen om te drinken voor hem, is om te dealen met zijn trauma’s. Zo staat er op Quora: ‘Hij kan alcohol gebruiken als een mechanisme om emotionele pijn te verdoven, zelfs als hij niet dronken kan worden.’
Een gevalletje dus van: don’t try this at home. We zijn immers geen superhelden die non-stop kunnen drinken. Dus geniet van je glas whisky en ga niet zuipen.
Foto: 2024 20th Century Studios / and ™ 2024 MARVEL.

POPULAIR NIEUWS