Whisky's naar hartenlust proeven? Het whiskyfestivalseizoen barst bijna los

Nieuws
donderdag, 24 augustus 2023 om 11:00
r3a6237 laura csonka
De zon brandt nu nog op onze hoofden, maar laten we hopen dat de temperatuur met een paar weken toch wat maar beneden is gegaan. Waarom? Dan barst het whiskyfestivalseizoen los!
Er zijn enorm veel toffe whiskyfestivals in Nederland, België en ook de rest van de wereld. Voor nu focussen we ons op Nederland en België. Daar staat vanaf september van alles te gebeuren.

Schoolkamp of traditioneel festival?

Zo beginnen we met Maltstock, al mag er volgens Bob Wenting, mede-eigenaar en organisator niet gesproken worden van een festival. Volgens hem hebben we meer te maken met een schoolkamp voor volwassenen. Hoe dan ook, van 8 tot en met 10 september vindt Maltstock plaats in Nijmegen. Mocht je niet zo’n zin hebben in een schoolkamp gevoel, maar meer een traditioneel festival zoeken, valt er over de grens in België wat te beleven.
In Geel vindt dan namelijk het Whisky & Spirit Festival Kempenland plaats. Tickets daarvan zijn overigens een koopje (15 euro). We schreven een heel artikel over dit festival, dus lees vooral nog even wat je allemaal moet weten over Whisky & Spirit Festival Kempenland.
Een week later gaan we naar Utrecht, waar WTF plaatsvindt. Nee, niet what the fuck, maar Whisky Tasting Festival. Dit is een festival waarbij er niet gefocust wordt op Schotland, zoals Norbert Tebarts, mede-eigenaar en organisator van dit festival ons eerder vertelde in een exclusief interview.

Naar welk whiskyfestival ga jij straks toe?

En dan aan het einde van de maand, hebben we festivals in Amersfoort en Eindhoven. Kortom, waar je ook woont in Nederland: ergens op een plekje bij jou in de buurt vindt er een festival plaats. En dan is de vraag: kom jij ook ergens een glaasje whisky proeven? Proef jij dan een Schotse whisky of juist heel wat anders?
Laat het ons vooral weten in de comments en check de agenda voor meer data!
Lanyard Whiskycord, Whisky Keycord 3 stuks Image
Lanyard Whiskycord, Whisky Keycord 3 stuks
EUR12.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS