Ardbeg The Harpy's Tale trapt nieuwe whiskyserie af met bijzondere whisky

Nieuws
door Monkey
donderdag, 24 augustus 2023 om 9:00
ardbeg harpy
Ardbeg heeft een compleet nieuwe whiskyserie uit de doeken gedaan: de Ardbeg Anthology serie. In de serie combineert de Islay distilleerderij experimentele vaten om zo nieuwe single malt smaken te creëren. De eerste whiskyrelease in de serie is een feit: Ardbeg The Harpy’s Tale.
Dr. Bill Lumsden vertelt dat Ardbeg na de release van Heavy Vapours aan een gedurfd experiment is begonnen met de nieuwe serie. De whisky’s uit de Ardbeg Anthology serie zullen volgens hem zeldzame en gebalanceerde whisky’s zijn die elke keer iets unieks brengen.
'Het resultaat is een zeer ongebruikelijke, complexe whisky die het ultieme huwelijk van zoetheid en rook creëert. Deze botteling is tot nu toe uniek en ik kijk ernaar uit dat veel Ardbeg-fans hem binnenkort kunnen proberen.' 

Wat is Ardbeg Anthology The Harpy’s Tale whisky?

De eerste whisky in de Anthology serie van Ardbeg doet de mythologische harpij aan. Dit wezen is half vogel, half mens en stamt uit de Griekse mythologie. The Harpy’s Tale whisky bestaat ook net als dit wezen uit twee delen. Een deel van de whisky heeft 13 jaar gerijpt in Franse Sauternes zoete wijnvaten, terwijl het andere deel diezelfde periode doorbracht in ex-bourbon vaten. De amberkleurige whisky is gebotteld op 46 procent alcohol.
Dit zijn de tasting notes van Ardbeg The Harpy’s Tale:
Neus: Olieachtig, met tonen van extra vergine olijfolie, doornstruikhout, kruiden zoals koriander en salie en een vleugje citroenschil.
Smaak: Romig met een rijke zoet-rokerige smaak. Tonen van eikenmos, melasse, anijs en een zouthoutachtige balsamico toon, gevolgd door gerookte abrikozen en eucalyptusolie.
Afdronk: Lang, zoet en rokerig met tonen van komijn, kardemom en een vleugje kokosnoot.
De nieuwe Ardbeg The Harpy’s Tale whisky is vanaf 7 september bij de distilleerderij te koop. Eind volgende maand ligt de whisky in de winkels. De verkoopadviesprijs van de whisky is 140 euro.
Foto: Ardbeg

POPULAIR NIEUWS