Zet deze speler de bourbonmarkt op z’n kop? 'Amerikaanse whiskey heeft een shakeup nodig'

Nieuws
zondag, 13 oktober 2024 om 17:00
hogsworth
Raj Peter Bhakta, een Amerikaanse alcoholondernemer heeft Hogswort gelanceerd. Dit is een nieuw merk dat bourbon mengt met armagnac. Geen blend dus zoals we dat kennen van de whiskywereld, ook al zit er wel bourbon in.
Het doel van de ondernemer is om de bourbonmarkt te ontwrichten en dus op zijn kop te zetten. De eerste release is ook een feit, namelijk Hogsworth batch 1 blend #9. Dit is een blend die bestaat uit 52 procent bourbon en 48 procent armagnac. De gemiddelde leeftijd van de drank is 9,4 procent.
Bhakta zegt zelf het volgende over zijn product:
Ik creërde WhistlePig whiskey, verkocht het en verbrak alle banden. Maar ik bleef van varkens houden. Mijn werk voelde onvolledig - en Amerikaanse whiskey heeft een shakeup nodig. Dus presenteer ik Hogsworth. Het is de beste fles die je kunt vinden, zelfs voor 10 keer de prijs. Proef en zie. Hogsworth mengt Amerika's beste Bourbons met exquise Armagnacs uit Frankrijk - sommige meer dan 40 jaar oud. Ouder, rijker, complexer. Dit is wat het betekent om je Hogsworth te krijgen.’
Raj Peter Bhakta,.

Hoe smaakt Hogsworth batch 1 blend #9?

De tasting notes van het drankje zijn als volgt:
  • Geur: Honing, crème brûlée, specerijen en gember.
  • Smaak: Tonen van chai, groene appel, zwarte peper en sinaasappelschil.
Er is niets over een afdronk gezegd.

Waar is het drankje te koop?

De spirit wordt nu te koop aangeboden op de officiële website van het merk en per drie flessen tegelijk verkocht. Zo’n set kost 150 dollar, wat omgerekend iets meer dan 135 euro is. Er zijn drie verschillende sets met labels te koop: Modern Farm, Vintage Women en Historical Pigures.
Op twee van deze sets staan dames afgebeeld, terwijl de derde set historische figuren als varkens afschildert. Dus er valt nog wat te kiezen.
Eerder dit jaar verscheen Bhakta 2013 Straight Rye whiskey.

Poll

Foto: Hogsworth

POPULAIR NIEUWS