Deze inaugurele whisky release heeft een primeur voor de wereld

Nieuws
zondag, 13 oktober 2024 om 15:00
becketts single malt whisky
Kingston Distillers heeft haar eerste single malt whisky uitgebracht. De distilleerderij heeft daarmee niet alleen haar eerste whisky, maar ook meteen een wereldprimeur. Beckett’s Single Malt heeft namelijk gerijpt in sloe gin vaten.

Whisky in eigen ginvaten gerijpt

Kingston Distillery heeft al tien jaar ervaring met het maken van London Dry gin en die ervaring is nu ingezet bij het maken van haar eigen whisky. Na het maken van de dry gin is er namelijk gestart met het maken van barrel-aged sloe gin, die in eikenhouten vaten gerijpt heeft. Deze vaten zijn uiteindelijk weer gebruikt voor het rijpen van Beckett’s Single Malt English Whisky.
Neil Beckett, oprichter van Kingston Distillery, vertelt dat de whisky het assortiment van de distilleerderij niet alleen aanvult, maar ook compleet maakt. Hij omschrijft de inaugurele whisky als een ‘zachte Engelse single malt‘.

Wat is Beckett’s Single Malt English Whisky?

De whisky heeft volledig in de Amerikaanse eikenhouten sloe gin vaten gerijpt, voordat deze op 46,8 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan is. Het heeft de expressie de volgende tasting notes gegeven:
  • Geur: Port, siroop en hazelnoten.
  • Smaak: zoet en fruitig met tonen van vanille, toffee, zwarte kersen, geroosterde mout en rabarber. 
  • Afdronk: Lang en soepel met tonen van karamel en honing.

Beperkt gebotteld

De Engelse whisky is beperkt gebotteld met een oplage van 324 flessen. Het gaat daarbij om individueel genummerde flessen. Op het label staat verder ook het nummer van het vat, zodat duidelijk is welke release het betreft.
Het plan van Kingston Distillery is namelijk om elk jaar een vat te bottelen met ongeveer dit aantal als oplage. De prijs van de eerste release is 79,80 pond (omgerekend ongeveer 90 euro). Iedereen die een fles wil kan terecht op de website van de distilleerderij.
In ons overzicht van artikelen rondom het Verenigd Koninkrijk lees je meer over Engelse whisky.
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR46.63
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS