Zuidam Distillers spreker tijdens eerste Nordic Whisky Forum

Nieuws
maandag, 15 mei 2023 om 9:00
zuidam distillery millstone glencairn
Het World Whisky Forum krijgt dit jaar een uitloper: Het Nordic Whisky Forum. Dit jaar wordt dit forum voor het eerst gehouden in Zweden. De Mackmyra distilleerderij heeft de eer gekregen om meer dan 60 distilleerderijen te ontvangen.
Het Nordic Whisky Forum is de regionale variant van de World Whisky Forum. Deze variant van het evenement zal zich richten op de Noorse whisky-industrie en de uitdagingen die deze industrie heeft. Het evenement wordt in de Mackmyra Distillery in Zweden gehouden.
Het Nordic Whisky Forum richt zich op drie belangrijke onderwerpen. De regionale samenwerking tussen distilleerderijen en andere producenten, de relatie tussen producenten en monopolies en mogelijkheden voor een succesvolle distributie. Hiervoor zijn vertegenwoordigers uit alle elementen van de keten aanwezig.
Zo bestaat het sprekerspanel uit vertegenwoordigers van de monopolies, belangrijke figuren uit de retail en de internationale distributie en producenten die succesvol hun producten buiten de thuismarkt hebben uitgebouwd. Dave Broom, auteur en whisky expert, zal de discussies leiden. Dit doet hij ook bij het World Whisky Forum.

Zuidam Distillers spreker tijdens Nordic Whisky Forum

De sprekers tijdens het Nordic Whisky Forum zijn internationaal. Zo is Jonny McMillan, Bulk Buyer van Berry Bros & Rudd, aanwezig die ongetwijfeld iets over de inkoop van onder andere whiskyvaten gaat vertellen. Verder is Stephen Davies, Chief Executive bij Penderyn, aanwezig. Hij zal een van ‘Succesful Examples’ - sessies spreken en daar is ook een Nederlander aanwezig.
Patrick van Zuidam, meester distilleerder bij Zuidam Distillers, is namelijk ook een spreker tijdens een ‘Succesful Examples’-sessie. De Zuidam distilleerderij is inmiddels een van de Nederlandse distilleerders wiens bekendheid tot ver over onze landsgrenzen reikt. De kennis die Van Zuidam daarbij heeft opgedaan zal hij op 21 juni om 9:00 uur met bezoekers van het Nordic Whisky Forum delen.
Het Nordic Whisky Forum vindt plaats van 19 tot en met 21 juni 2023.