5 whiskythee soorten die jij eens zou willen proeven!

Rubrieken
door Monkey
maandag, 15 mei 2023 om 7:30
peperbol whisky thee zakjes all
Na een lange dag werken is niks zo lekker als op de bank ploffen en de avond aftrappen met een goed glas whisky. Maar soms is een goede kop thee ook een hele goede aanrader voor whisky liefhebbers. En het mooie is: er is tegenwoordig whisky-thee te koop! Dit zijn vijf whisky-thee soorten die nu te koop zijn voor elke whisky liefhebber.
Whisky is er in alle soorten en maten van de lichte en fruitige dranken tot zwaar rokerige whisky’s. Het is geweldig, want zo is er voor iedereen wel wat wils en voor elk moment wel een geschikte whisky. Datzelfde geldt voor thee. Je kan bijvoorbeeld aan de slag met een frisse, bloemige thee, een kruidige groene thee of een wat pittigere zwarte thee.
Whisky-thee van De Peperbol combineert het beste van deze twee werelden met een behoorlijke variatie aan smaken.

Groene Japanse Whisky Thee met citroen

De eerste whisky-thee van De Peperbol die we aanhalen is voor de liefhebbers van een fruitige whisky met een klein zuurtje, een Japanse whisky en voor de mensen die graag een bijzondere groene thee drinken. Het is namelijk een Groene Japanse Whisky Thee. De thee heeft het aroma van een goede Japanse whisky met een vleugje citroen. En hij is nog gezond ook!
Britta Walter, eigenaresse van De Peperbol, legt in gesprek met Whisky Monkeys uit hoe dat zit: ‘De gezondere thee soorten zijn de kruiden theetjes, groene thee en de rooibos thee. Dit komt door de Theïne. Zwarte thee is eigenlijk een gefermenteerde groene thee waar theïne aan wordt toegevoegd.'

Rooibos Whisky Thee met Kaneel

Als je liever een wat kruidige en wat donkerdere thee hebt die perfect te combineren is met wat vanille of een beetje honing, dan is rooibos thee de drank bij uitstek om te nemen. De Peperbol heeft ook hier een whisky-thee variant van gemaakt: Rooibos Whisky Thee met kaneel.
Deze whisky is perfect voor iedereen die wel kan genieten van een single grain of een peated whisky zoals Teeling Single Grain Irish Whiskey of een Millstone PX Peated.

Zwarte Lapsang Whisky Thee met Anijs

We gaan naar een hele andere smaaksensatie, namelijk lapsang thee, waar De Peperbol Zwarte Lapsang Whisky Thee met Anijs mee heeft gemaakt. Van oorsprong komt lapsang thee uit China. De drank staat in het Westen bekend als een wat rokerige thee.
En als een whisky liefhebber rokerig hoort, dan wordt er natuurlijk direct aan de Schotse whiskyregio The Islands gedacht, bijvoorbeeld aan Talisker Skye. Deze whisky’s hebben namelijk ook een mild rokerig karakter, net als de Lapsang Whisky Thee van De Peperbol.
Het anijs in deze whisky-thee zorgt bovendien voor een paar leuke voordelen. De drank wordt er wat zoeter van, maar verlicht ook meteen klachten aan luchtwegen en zit boordevol mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium.

Groene Whisky Thee

We keren nog even terug naar groene thee. Daarvan heeft De Peperbol namelijk nog een Whisky-thee variant. Dit keer is de naam simpelweg Groene Whisky Thee. En groene thee heeft doorgaans de eigenschap fris en wat zacht te zijn en een wat grassige smaak te hebben.
Het is een profiel dat perfect bij wat mildere whisky’s uit de Speyside regio past. Dit zijn namelijk over het algemeen wat zoetere whisky’s die licht, maar toch complex zijn. Hier en daar mag je een bloemetje van deze whisky’s verwachten. Denk aan een goede Glenfiddich zoals The Orchard Experiment, of een botanische whisky zoals Willem’s Whisky die van Nederlandse bodem komt.

Zwarte Whisky Thee

Tot slot is er nog een zwarte whisky thee in het assortiment van De Peperbol. Deze thee was zelfs de eerste whisky thee die de winkel verkocht. De Zwarte Whisky Thee is een donkere thee, waarbij een zwarte mix van verse thee geleverd wordt. Net als bij de andere whisky thee soorten is er een speciaal ontwikkeld whisky aroma toegevoegd zodat je bijna zou vergeten dat het thee is.
De zwarte whisky thee zou je het beste met een rijke blend kunnen vergelijken die je erbij pakt als je even geen zin in een specifieke smaak hebt, maar juist iets toegankelijks zoekt voor elke gelegenheid. Denk aan whisky's als Nikka from the Barrel, The Famous Grouse en Jameson.
Alle whisky thee varianten van De Peperbol koop je in de winkel of via de online shop. Je hebt 60 gram whisky thee al voor 2,40 euro in huis. En wist je dat je ook whisky aroma kunt kopen bij de winkel?
Dit artikel is in samenwerking met De Peperbol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties