Wist je dat er whiskythee bestaat met fantastische smaken?

Rubrieken
door Monkey
dinsdag, 09 mei 2023 om 15:00
peperbol whiskythee zakje lapsang
Het is weer dinsdag en dat betekent dat we je grijze massa weer een beetje gaan prikkelen met iets interessants in onze Wist je dat? Natuurlijk hebben we weer een whisky gerelateerd weetje, al zit er geen druppel alcohol bij deze week. Wist je dat er whiskythee bestaat?
Whisky is een waar genot als je net een lange dag gewerkt hebt en even helemaal wilt ontspannen. Alleen gaat die fles wel heel snel leeg als je elke avond met een glas whisky in de weer gaat. Waarom dan niet even lekker op de bank hangen met een theetje? We doelen dan niet op simpele zwarte thee of een Earl Grey, maar een thee voor whiskyliefhebbers. Er is namelijk heuse whiskythee op de markt.

Een knusse winkel op de Albert Cuyp vol lekkere aroma’s

Bij De Peperbol, een van de meest bekende winkels op de Albert Cuyp in Amsterdam, komen al sinds 1972 de lekkerste geuren naar buiten zodra je de deur opent. De winkel is namelijk vergeven van de lekkere aroma’s, oliën, kruiden en bijzondere thee-varianten.
Bij De Peperbol wordt de thee nog uit bakken geschept, in plaats van dat je een doosje uit het schap trekt met daarin tien zakjes thee. De thee en de kruiden in de winkel zijn vers en zonder onnodige toevoegingen. Het is een winkel waar je van alles kunt ontdekken, zoals dus whiskythee!

Whiskythee in verschillende soorten

De whiskythee van De Peperbol is dus niet zomaar een thee die naar whisky smaakt. De thee bevat allemaal zuivere ingrediënten en geen druppel alcohol. Je kunt dus rustig de hele avond aan de whisky thee zitten en daarna gewoon naar huis rijden. Over smaak valt natuurlijk te twisten en dat snapt De Peperbol ook erg goed. Er zijn dan ook verschillende smaken whisky-thee te koop. Neem vooral online een kijkje.
De tasting notes van de soorten whisky-thee lopen behoorlijk uiteen. Voor liefhebbers groene thee of van een frisse whisky met fruitige citrus smaken zoals Nikka Days is er bijvoorbeeld Groene Japanse Whiskythee met citroen. Mensen die liever wat kruidigere whisky drinken zoals de Glenfiddich Fire and Cane, kunnen aan de slag met de Rooibos whiskythee met kaneel. Alle whiskythee van De Peperbol heeft de heerlijke aroma’s van een goede whisky, dus met die aroma’s zit het wel goed.
Het mooie van deze whisky-thee is bovendien dat hij relatief betaalbaar is. De thee wordt per 60 gram verkocht. Per 60 gram betaal je tussen de 2,40 en 2,75 euro. Als je bedenkt dat er doorgaans ongeveer 2 gram thee in een (voorverpakt) zakje zit, kun je hiermee dus flinke tijd vooruit.
Dit artikel is in samenwerking met De Peperbol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties