Jan Smit op de foto gespot met whisky-investeerder Scotch Whisky Investments

Nieuws
dinsdag, 09 mei 2023 om 13:00
investeren
Zanger Jan Smit is op de fot gespot met niemand minder dan Michiel Kappen. Kappen is geen onbekende in de whisky-industrie als het gaat om de combinatie whisky en beleggen. Wat is hier aan de hand?
Simpel. Kappen is namelijk de eigenaar van Scotch Whisky International en dit bedrijf was de afgelopen paar jaar een sponsor van voetbalclub FC Volendam. Zanger Jan Smit, natuurlijk een bekende Volendammer, is voorzitter van de voetbalclub. Nu is bekend geworden dat Scotch Investments en FC Volendam twee jaar langer de handen ineen slaan.
Commercieel directeur Jan Bas Veltman is erg in zijn nopjes met verlengde samenwerking, zo is te lezen op de website van FC Volendam- tevens de plek waar de foto opstaat van onder meer Jan Smit met Michiel Kappen.

Langere samenwerking tussen FC Volendam en Scotch Whisky Investments

Ook Jan Willem Lokerman, Client Services Director van Scotch Whisky Investments is erg blij met de samenwerking. “Wij zijn inmiddels al viereneenhalf jaar betrokken bij FC Volendam. Het netwerk van de club en de verschillende besturen binnen FC Volendam hebben ertoe geleid dat Scotch Whisky Investments twee jaar langer door wil gaan. Daar zijn wij trots op. FC Volendam en Scotch Whisky Investments willen op deze manier bouwen aan de toekomst."

Michiel Kappen en zijn relatie met voetbal en whisky

Michiel Kappen wilde ooit zelf graag profvoetballer worden, zo is te zien in de documentaire Nederland whiskyland + The Netherlands country of whisky van Gwen Jansen. Toen die droom niet doorging, besloot hij zijn andere droom waar te maken en groot te worden in de beleggingsmarkt van whisky. In dezelfde documentaire zie je hoe hij bezig is om te collectie van de Italiaan Zagatti over te nemen. Dat is gelukt en deze whiskyverzameling staat inmiddels in Nederland in het Sassenheim. Dit is the Unseen Valentino Zagatti collection. Meer hierover weten? Ga dan naar de officiële website