Dit is de meest opvallende whisky

Nieuws
maandag, 09 januari 2023 om 13:00
pexels sammie sander 10895247
Whisky is een genot. Whisky is om te genieten. Whisky is geluk. Drie g’s en zeker niet de g van geweld, toch? Nou, na een rondje op Google rondgekeken te hebben, kwamen we een hele eigenaardige whisky tegen … whisky als een wapen!
Het gaat hier om de Cosa Nostra Tommy Gun whisky, een fles die bij Drankgigant te koop is voor 69.95 euro. Hoewel ‘fles’ misschien niet helemaal het juiste woord is. Het gaat in ieder geval niet om een standaard whiskyfles. Deze whisky zit verpakt in een fles die de vorm heeft van een wapen, om precies te zijn de Tommy gun.

Wat is een Tommy Gun?

Een Tommy Gun is een Amerikaans machinegeweer dat tussen 1917 en 1920 werd gemaakt door generaal John T. Thompson. In 1921 werd dit wapen gebruikt door het Amerikaanse leger. Al gauw kreeg het wapen een negatieve associatie, omdat het in de jaren ’20 van de twintigste eeuw veelvuldig werd gebruikt door de Amerikaanse maffia. Een beruchte gangster die dit wapen veelvuldig gebruikte was Al Capone. Een wapen dus met een bad ass randje.
De whisky is kennelijk meer bedoeld om het uiterlijk dan de smaak, al moeten we eerlijk zeggen dat we de whisky niet geproefd hebben. Maar de whisky is slechts drie jaar gerijpt, wat natuurlijk niet zoveel is. Het betreft een Schotse blend. Door de korte rijpingstijd is dit misschien wel een goede whisky om gewoon door cocktails te gooien in plaats van puur te drinken, al is de prijs daar wel wat hoog voor. Daar zijn simpelweg een hoop andere whisky’s voor te koop. De meningen over deze whisky zijn flink verdeeld.
Hoe kijk jij aan tegen deze whisky? Laat het ons weten in de comments.

Whisky in menig tv-serie

Wist je dat whisky ook een grote rol speelt in menig tv-serie waaronder Peaky Blinders? Je leest er alles over in ons artikel waarin we aantal tv-series uitlichten waarin men niet vies is van een glaasje whisky. 

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties