Allereerste Brusselse whisky op komst via Tipsy Tribe

Nieuws
zondag, 12 maart 2023 om 9:00
tipsy
Er is een Brusselse whisky op komst, de eerste. Tipsy Tribe Brewery & Distillery heeft momenteel een new make spirit in eiken houten vaten liggen die over drie jaar officieel whisky mag heten. Zo bericht het Belgische Bruzz.
Tipsy Tribe Brewery & Distillery is het bedrijf van Daniel Fastenau en zijn vrouw Aylin Fastenau. Toen Aylin op een bepaald ogenblik in Turkije was, heeft Daniel zonder haar medeweten allerlei brouwapparatuur gekocht. Hij had een cursus gevolgd en is daarbij helemaal verliefd geworden op het brouwen. ‘Onze keuken stond vol potten, branders en granen, al die spullen die je nodig hebt om te brouwen. (…) In 2016 kozen we Tipsy Brewery als naam van onze thuisbrouwerij.’

Uit de hand gelopen hobby

Wat begon als thuishobby werd vijf jaar later een serieus project toen besloten werd er een bedrijf van te maken.
‘Toen we dit idee ontwikkelden, stonden we in contact met Amerikaanse brouwerijen. Een van de oprichters van een brouwerij in New Mexico in de V.S. vroeg toen waarom we naast het brouwen ook niet zouden destilleren, vertelt Fastenau aan Bruzz. De afgelopen jaren heeft Tribe Brewery & Distillery al meerdere soorten bieren op de markt gebracht, alsook gin en wodka. Deze week is voor het eerst drank in vaten gegoten, zodat daar in de toekomst whisky bij kan komen.

Wat weten we over de Brusselse whisky?

De whisky is 100 procent in Brussel gemaakt. ‘Onze filosofie is dat je alles zelf doet vanaf nul. We willen niemands whisky kopen om er ons label op te plakken en het onze whisky te noemen. Het is alsof je een cake koopt en er wat frambozen op doet, om jezelf dan patissier te noemen. Specifiek voor deze whisky gebruiken we maïs, gemoute gerst en gemoute tarwe,’ aldus Fastenau.
Een naam heeft de aanstaande whisky nog niet en het label moet ook nog gemaakt worden. Tot dusver laten de namen van de producten van Tipsy Tribe Brewery & Distillery zich kenmerken door een Brusselse knipoog. Zo heten twee dranken van het bedrijf bijvoorbeeld Koekelbeer en Jetteset. De whisky zal ook kunnen rekenen op zo’n naam. De drank moet straks iets te maken hebben met Brussel, maar ook internationale allure uitstralen.