Drumlin Distillery vult dit weekend nieuwe vaten met new make spirit

Nieuws
zondag, 12 maart 2023 om 13:00
drumlin distillery
Drumlin Distillery uit Havelte vult dit weekend drie nieuwe vaten met new make spirit. Zo is te lezen op Facebook. De Nederlandse distilleerderij overweegt om in de toekomst een drie- of vijfjarige whisky op de markt te brengen.
De Facebook-post begint met ‘Drie mooie, nieuwe vaatjes!’ En daarna schrijft Drumlin Distillery: ‘Net gevuld met water om ze goed dicht te laten trekken. Dit weekend worden ze gevuld met “New Make” en daarmee is de hoeveelheid die nodig is voor de ‘certificaat-whisky’ 2023 alweer bereikt 😊 En deze kan kan dus ook op 1 april 2026 gebotteld gaan worden. Of…. Zal ik er toch maar eens over na gaan denken om langzaamaan over te schakelen van drie-jarige naar vijf-jarige whisky?

Meer Nederlandse whisky op komst van Drumlin Distillery

Mensen hoeven niet bang te zijn dat dit eerst de laatste whisky is, want Drumlin laat weten dat er ook de rest van het jaar gewoon whisky wordt gemaakt.
Afgelopen februari berichtten we nog hoe er sprake was van ‘monnikenwerk’ toen er labels geplakt moesten worden op de Cromlech Dutch Single Malt.
De Nederlandse whiskymarkt is volop aan het bloeien. Er zijn al tientallen Nederlandse distilleerderijen en wat dat betreft is het net een ontwikkeling als paddenstoelen die de lucht inschieten.

De Nederlandse whisky-markt heeft een grote glimlach

Later deze week maand komt de eerste Willem’s Whisky op de markt, van bedenker Paul Selier. Iedereen probeert in Nederland een graantje mee te pikken naar de vraag aan whisky en iedereen probeert dat op zijn eigen manier te doen. Selier is de enige Nederlander die zijn whisky’s finisht in vermout-vaten. Daarover kun je binnenkort nog veel meer op de website lezen.
Eerder hadden we ook allerlei interviews met Nederlandse partijen, zoals Wieke Distillers, Vossenberg en meer recent Beek Spirits. In samenwerking met Jan Beek hebben we nu ook een leuke prijsvraag, dus doe gauw mee!

POPULAIR NIEUWS