Alles wat je moet weten over deze whiskythee met verschillende smaken

Nieuws
woensdag, 17 mei 2023 om 10:30
peperbol whiskythee
Whisky is hot! Maar thee ook en dan bedoelen we natuurlijk niet letterlijk, maar figuurlijk. Hoe tof is het dat er gewoon whiskythee op de markt is in verschillende smaken? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over de whiskythee van De Peperbol.
Je zou het misschien niet verwachten maar al sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw bestaat er whiskythee. Dus jawel: gewoon een kopje thee, zonder alcohol, met de smaak van whisky. Dit is namelijk op de markt gebracht door De Peperbol. Maar eigenlijk is dat een klein beetje onder de radar gebleven en dat is jammer. Want wie heeft er niet eens geregeld zin in een lekker kopje thee?

Wat is whiskythee?

Juist. En als je overdag moet werken is het handig om geen alcohol te nuttigen, dan klinkt een kopje whiskythee niet zo verkeerd. De whiskythee die al jarenlang bestaat is een andere thee dan die recent op de markt is gekomen, maar misschien wel toegankelijker voor een bredere doelgroep. Want waar Barrel Tea natuurlijk bedoeld is voor whiskyliefhebbers pur sang is de whiskythee van De Peperbol eigenlijk voor iedereen, lees: elke theedrinker.
De whiskythee komt namelijk tot stand door whisky-aroma aan de kruiden van bestaande thee toe te voegen. Dit heeft als voordeel dat je als maker precies de juiste hoeveelheden af kunt stemmen, weet wat lekker smaakt en bij elkaar past en dus eigenlijk altijd op diezelfde smaak kunt uitkomen. En het mooie is – al mag het officieel niet zo heten – het is nog biologisch ook. Een soort verstopte schat!
De Lapsang whisky thee van De Peperbol
De Lapsang whisky thee van De Peperbol

Welke smaken zijn er?

Hoewel De Peperbol in eerste instantie enkel een standaard zware theeversie had van de whiskythee, is daar sinds een paar dagen verandering in gekomen. Mensen willen gewoon zoveel mogelijk smaakjes proberen, dat zie je terug in de whisky-industrie, maar ook op de theemarkt. En De Peperbol doet wat het al jaren doet: meegaan met de trend.
Daarom zijn er nu nieuwe whiskytheetjes op de markt gebracht met nieuwe smaken: groene whiskythee, groene Japanse whiskythee met citroen, rooibos whiskythee met kaneel (alsook een normale versie) en zwarte lapsang whiskythee met anijs. Dat klinkt exotisch en dat is het ook! Natuurlijk smaken deze theetjes niet echt naar whisky en dat hoeft ook helemaal niet. Maar het is tof om te zien hoe er ook in de theewereld geëxperimenteerd wordt met de drank-industrie. Als je kan finishen in een rumvat, waarom dan niet whiskyaroma in speciale kruiden stoppen?

Voor wie is whiskythee?

De whiskythee is dan ook vooral bedoeld voor mensen die eens wat anders leuks willen proeven. Verandering van spijs doet immers eten eh… drinken. Het is een theesoort die whiskyliefhebbers zeker eens willen proberen, gewoon omdat het kan (en zeg nou niet meteen: ‘Ja maar er zit geen alcohol in’), maar vooral leuk is om eens cadeau te doen. Aan wie? Nou, die ene persoon jij bijvoorbeeld wilt enthousiasmeren over je whiskypassie, maar zelf niet drinkt. Je moet ergens beginnen, nietwaar? Al is het ook een fijne nieuwe thee om cadeau te doen aan theedrinkers. In het kader van wat nieuws proberen.
Japanse Groene whisky thee
Japanse Groene whisky thee

Wat kost het en waar koop je het?

De whiskythee is online te koop bij De Peperbol. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. De theetjes worden al per 60 gram verkocht en de prijzen starten vanaf 2,40 euro. Geen geld dus. Waar wacht jij nog op?!
Dit artikel is in samenwerking met De Peperbol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties