‘Als de drank in de man is, gaat de vrouw lopen met de fles’

Nieuws
dinsdag, 18 juli 2023 om 9:00
dram mor
Wat gebeurt er als je een hele speciale fles kunt bemachtigen? Van een whisky die nog niet uit is en waar een speciaal verhaal achter zit? Dan kun je tot drie uur ’s nachts wachten in een bar, net zo lang tot je die meekrijgt. Tamara van der Schueren, brand ambassador van Bacardi, weet hier alles vanaf.
Ze moet keihard lachen als ze vertelt dat ze zo lang heeft gewacht op een fles whisky. Er waren namelijk meer liefhebbers. Maar daar had Van der Schueren wel een trucje op: ‘Als de drank in de man is, gaat de vrouw lopen met de fles’.

Een hele bijzondere fles whisky Dràm Mòr

Van der Schueren had ooit een evenement in een bar in Amsterdam, waar een speciale fles whisky bemachtigd kon worden. Een Dram More die nog uit moet komen. De fles was meegenomen door Kenny Macdonald . ‘Hij zei: de laatste die vertrekt, die neemt de fles mee.’ Het is een fles die nog niet uit is en een speciaal verhaal achter zit. De moeder van hem is overleden en hij heeft een vat Craigellachie speciaal voor haar gebotteld. Daarvan had hij een flesje meegenomen naar die ene specifieke avond in Amsterdam.

Dràm Mòr

Dràm Mòr

'Ik neem die fles mee'

Als zijn zonen gaan trouwen, krijgen ze in hun flacon allemaal een beetje whisky mee uit oma’s vat. Van der Schueren legt uit dat ze dit zo’n mooi verhaal vond dat ze haar zinnen zette op de fles. ‘Ik dacht: ik ga die laatste zijn in die bar, ik neem die fles mee.’ Het verhaal van de whisky vindt ze schitterend. De vraag is natuurlijk: is het van der Schueren gelukt en heeft ze die fles gekregen?
Uiteraard. Als Van der Schueren iets wil, dan gaan ze er ook voor de volle honderd procent voor. Lees vooral ook ons interview met haar dat sinds deze week online staat.

POPULAIR NIEUWS