Beroemde Amerikaanse whiskey keert terug in nieuwe vorm

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 15 juni 2024 om 16:00
jim beam black whiskey
Soms worden recepten op de schop genomen voor een beter resultaat. Dat gebeurt ook in de whiskywereld. Suntory herintroduceert nu de Jim Beam Black whiskey in een compleet nieuw jasje.
Jim Beam Black stelt zich opnieuw voor met een aangepaste verpakking. Het label op de fles oogt wat meer premium en heeft een modernere look gekregen. Volgens de whiskymaker straalt dit een gevoel van kwaliteit en verfijning uit en weerspiegelt het label het vakmanschap achter de whiskey.

Zeven jaar oude whiskey

De bekende whiskey is niet alleen voorzien van een nieuw jasje. De drank in de fles is ook compleet op de schop gegaan. Zo is de vloeistof nu voorzien van een age statement van zeven jaar.
Fred en Freddie Noe, meesterdistilleerders bij Jim Beam, vertellen dat de expressie het hoogtepunt van het assortiment is.
‘We hebben met hart en ziel aan deze bourbon gewerkt en we geloven dat hij het allerbeste vertegenwoordigt van wat Jim Beam te bieden heeft. Het is een bewijs van onze toewijding aan kwaliteit en vakmanschap.’

Wat is de nieuwe Jim Beam Black whiskey?

De Amerikaanse godendrank van het Suntory whiskeymerk heeft zeven jaar gerijpt in Amerikaanse wit eikenhouten vaten. De bourbon is daarna op 90 proof, oftewel 45 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan.
De goudkleurige drank heeft tasting notes die onder andere tonen van vanille en karamel bevatten en een rijk aroma van eikenhout in de neus geeft.
De nieuwe fles zal binnenkort de bestaande fles gaan vervangen en is verkrijgbaar in verschillende maten. De kleinste fles is daarbij 50 milliliter en de grootste bevat 1,75 liter whiskey. De verkoopprijs voor de kleine fles is 24,99 dollar, oftewel ongeveer 23 euro. Wanneer de nieuwe Jim Beam Black whiskey precies in ons land terecht komt is niet bekendgemaakt.
Jim Beam Bourbon Cookbook Image
Jim Beam Bourbon Cookbook
EUR64.12
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Suntory/Jim Beam

POPULAIR NIEUWS