Met deze eenvoudige recepten maak jij de mooiste bourbon cocktails thuis

Best of
maandag, 10 juni 2024 om 8:00
buffalo trace bourbon coke
Op 14 juni vieren we National Bourbon Day, een dag om te genieten van bourbon, een populaire Amerikaanse drank. Het maken van heerlijke bourbon-cocktails voegt een leuke twist toe aan de festiviteiten. Daarom hebben wij deze 6 eenvoudige bourbon cocktails op een rijtje gezet die je thuis kunt maken!

Buffalo Trace Bourbon & Coke

In Kentucky, produceert Buffalo Trace Distillery al meer dan 200 jaar authentieke bourbon. Hun vlaggenschip, Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey, is wereldwijd geliefd vanwege zijn volle, kruidige smaak en zachte afdronk na minstens 8 jaar rijping in nieuwe eikenhouten vaten.
Deze veelzijdige bourbon is perfect om puur te drinken of te mixen. Een geweldige match voor Buffalo Trace is Franklin & Sons 1886 Original Cola, bekend om zijn hoogwaardige ingrediënten en unieke smaak.
Wat heb je nodig?
 • 30 milliliter Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon 
 • 90 milliliter Franklin & Sons 1886 Original Cola 
 • Limoenschijfje
Bereidingswijze
Begin met het vullen van een longdrinkglas met ijs om je cocktail lekker koel te houden. Giet vervolgens de Buffalo Trace Bourbon in het glas en vul het verder aan met Franklin & Sons 1886 Original Cola. Roer het geheel voorzichtig zodat de smaken zich vermengen.
Om de cocktail mooi te presenteren en een extra vleugje smaak toe te voegen, garneer je het drankje met een schijfje citroen. Nu is het tijd om te genieten van deze heerlijke creatie!
eagle rare mint julep

Eagle Rare Mint Julep

De Eagle Rare Kentucky Straight Bourbon is een premium bourbon whisky die bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit en beperkte beschikbaarheid. De drank wordt geproduceerd door de Buffalo Trace Distillery in Kentucky. Met deze bourbon kun je ook de verfrissende Eagle Rare Mint Julep maken, een klassieke cocktail die perfect past bij warme zomerdagen.
Wat heb je nodig?
 • 60 milliliter Eagle Rare 10YO Kentucky Straight Bourbon 
 • 15 milliliter suikersiroop 
 • 2 druppels Peychaud’s Bitters 
 • Munt 
 • Limoen  
Bereidingswijze
Om deze heerlijke cocktail te maken, begin je met het schenken van de suikersiroop samen met verse muntbladeren van ongeveer 4 takjes in een traditionele zilverkleurige metalen beker of een Old-Fashioned glas. Gebruik een muddler om de muntbladeren goed aan te stampen en de smaken vrij te laten komen.
Vervolgens voeg je de Eagle Rare 10YO Kentucky Straight Bourbon toe, samen met een paar druppels Peychaud's Bitters, en vul je de beker aan met crushed ice. Geef het geheel een goede roer zodat de smaken zich vermengen.
Om de cocktail mooi te presenteren, garneer je het met een munttakje en een partje limoen. En daar heb je het, een verfrissende cocktail klaar om van te genieten.

Ridgemont 1792 Old Fashioned

De Ridgemont 1792 Small Batch is een premium Kentucky Straight Bourbon whiskey, geproduceerd door Barton Brands Distillery in Bardstown, Kentucky. Het is eigendom van de Sazerac Company. Met zijn rijke smaak en gedurfde aroma's van kruiden, rogge en fruitige tonen, biedt deze bourbon een gladde, langdurige afwerking. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van bourbon, en het is perfect voor het maken van een heerlijke old fashioned cocktail!
Wat heb je nodig?
 • 60 milliliter Ridgemont 1792 Small Batch Kentucky Straight Bourbon 
 • 10 milliliter suikersiroop 
 • 3 druppels Peychaud's Bitters 
 • Sinaasappelschil
Bereidingswijze

Om de traditionele Bourbon cocktail te maken, begin je met het toevoegen van de suikersiroop aan een Old-Fashioned glas. Vervolgens giet je voorzichtig de Ridgemont 1792 Small Batch Kentucky Straight Bourbon in het glas, samen met een paar druppels Peychaud’s Bitters.
Roer lichtjes door met een paar ijsblokjes om de smaken te mengen. Knijp vervolgens een sinaasappelschil boven het glas uit om de citrusaroma's vrij te laten komen en plaats de schil daarna in het glas als garnituur.
En daar heb je het, de klassieke Bourbon cocktail klaar om van te genieten!
Dit waren onze tips voor mooie en makkelijke bourbons om thuis te maken. Mis jij er één of heb je zelf een hele goede tip? Deel het vooral met ons door een reactie onder dit artikel achter te laten.
eagle rare kentucky buck

Eagle Rare Kentucky Buck

Hier is nog een bourbon cocktail met Eagle Rare Kentucky Straight Bourbon, gemengd met het bekroonde Franklin & Sons Brewed Ginger Beer. Dit Ginger Beer staat bekend om zijn zoete kenmerken en scherpe citrus rand, met warme gembertinten die leiden naar een heerlijk afdronk.
Wat heb je nodig?
 • 40 milliliter Eagle Rare 10YO Kentucky Straight Bourbon 
 • 120 milliliter Franklin & Sons Brewed Ginger Beer 
 • 15milliliter citroensap 
 • 10 milliliter suikersiroop 
 • Aardbei 
 • Limoenschijfje
Bereidingswijze
Vul je longdrinkglas met ijs om de cocktail lekker fris te houden. Voeg dan de Eagle Rare 10YO Kentucky Straight Bourbon toe, samen met wat vers citroensap en suikersiroop.
Roer alles goed door elkaar zodat de smaken mooi mengen. Vul het glas vervolgens aan met Franklin & Sons Brewed Ginger Beer voor een bruisende en pittige twist.
Roer nogmaals rustig door en garneer met een aardbeipartje en een limoenschijfje. Heerlijk verfrissend!
sazerac whisky cocktail

Sazerac Rye ‘The Sazerac’

Sazerac Straight Rye is een van de oudste whiskey's van Amerika, met zijn oorsprong in het bruisende New Orleans in 1800. Deze heerlijke, karaktervolle whisky heeft een stevig alcoholpercentage van 45 procent en perfect om een cocktail mee te maken.
Wat heb je nodig?
 • 45 milliliter Sazerac Rye Straight Rye Whisky
 • 1 suikerklontje
 • Een halve  eetlepel Absinth
 • 3 druppels Peychaud’s Bitters
 • Citroenschil
Bereidingswijze
Om een Sazerac-cocktail te maken, begin je met het vullen van een Old-Fashioned glas met ijs. In een ander glas plaats je een suikerklontje en voeg je 3 druppels Peychaud's Bitters en een druppel water toe. Gebruik een lepel of muddler om het suikerklontje te verpletteren en te mengen met de bitters en water. Giet vervolgens 45 ml Sazerac Rye in een glas met het suikermengsel en roer goed om alles te combineren.
Nu komt het speciale deel: pak het glas met ijs en gooi het ijs weg. Giet een kleine hoeveelheid absint in het lege glas en draai het rond zodat de binnenkant volledig bedekt is met de absint. Giet het overtollige weg. Giet vervolgens het mengsel uit het tweede glas (met de Rye, suiker en bitters) in het glas dat is gecoat met absint.
Als finishing touch garneer je de cocktail met een stukje citroenschil. En daar heb je het: een heerlijke Sazerac-cocktail. Klaar om van te genieten!
buffalo trace whisky sour

Buffalo Trace Whisky Sour

Al meer dan 200 jaar maakt de Buffalo Trace Distillery echte bourbon. Het is de oudste distilleerderij in Amerika die nog steeds in bedrijf is, ondanks tegenslagen zoals stormen en tornado's. Dat betekent dat deze distilleerderij dus nooit gestopt is met distilleren, zelfs tijdens de drooglegging niet en dat is een unicum.
De mensen daar blijven trouw aan tradities en brengen een vleugje vernieuwing om het vuur van bourbon brandend te houden.
Wat heb je nodig?
 • 60 milliliter Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon
 • 30 milliliter citroensap
 • 15 milliliter suikersiroop
 • 2 druppels Peychaud's Bitters
 • 1 eiwit of 1 eetlepel aquafaba
 • Sinaasappelschil
Bereidingswijze
Begin met het vullen van een shaker met ijs. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de shaker en schud krachtig om alles goed te mengen.
Zodra de ingrediënten goed gemengd zijn, zeef je de inhoud van de shaker om de ijsblokjes te verwijderen. Plaats de ijsblokjes vervolgens in een tumbler glas.
Giet vervolgens de inhoud (zonder de ijsblokjes) terug in de shaker. Schud nogmaals krachtig, zodat het eiwit of aquafaba in staat is om goed op te schuimen.
Giet de inhoud van de shaker in het glas gevuld met ijsblokjes. Als laatste stap, neem een stukje sinaasappelschil en verbrand het boven het glas, zodat de aroma's prachtig vrijkomen en zich vermengen met de cocktail.
En voilà, daar heb je het, een heerlijke cocktail klaar om van te genieten, compleet met een vleugje sinaasappelaroma!
Mede mogelijk gemaakt door De Monnik Dranken.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties